Допустимо ли е!?

Форуми за взаимопомощ на лекарите специалисти

Модератори: fotografa, Група на лекарите

Отговори
fotografa
Мнения: 1332
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Допустимо ли е!?

Мнение от fotografa » Пон Апр 24, 2006 9:04 am

Първо ще изразя уважение и балгодарност за добрата съвместна работа към съсловието на аптекарите.Благодаря!
Но после ще попитам :!: :
Допустимо ли е да се подменя терапията предписана от лекаря, а още повече да се критикува!? Това се случва ежедневно на някои места! Въпреки нееднократните ни протести! Че даже се дават и консултации, които едва ли не заместват лекарските! Това е нелепо! Работата на аптекаря трябва да се ограничава до един коректив, когато е допусната явна грешка. Нищо повече!

ptomoff
Site Admin
Мнения: 750
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 9:45 pm

Мнение от ptomoff » Чет Юни 08, 2006 11:06 am

Това е въпрос и на регулация, и на възможности. Случва се често пациентите да питат патекаря дали няма нещо по-евтино, с което да сменят "скъпото" лекарство, предписано от лекар. От своя страна аптекарят иска да запази този клиент за себе си, защото знае, че ако не му даде заместител, клиентът просто ще отиде в друга аптека и ще си го купи. Тук вече идва ред на регулацията. Някой беше писал, че в Швеция, например, от аптека без рецепта можеш да си купиш само витамини и превързочни материали.

fotografa
Мнения: 1332
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Мнение от fotografa » Чет Юни 15, 2006 11:01 pm

Да си запазят клиентите, но не за наша сметка. Днес сестрата насмете аптекарката, че се опита да пробута едно лекарство. И то след като обяснихме на пациентката, че има противипоказания. Направи го дискретно, а не пред самата пациентка както малко преди това бе постъпила аптекарката. За какво да говорим!? Аз все пак разчитам на аптекарите, че ще цензурират в решителния момент, защото на всеки се случва да сгреши. Затова лекарствата се продават от аптекар, а не от автомат.

Отговори