Счупване на ръка-двете кости.Моля спешно за съвет!

Модератори: fotografa, Bulgaricus

Заключена
mimiluna
Мнения: 2
Регистриран на: Сря Дек 16, 2009 6:18 pm

Счупване на ръка-двете кости.Моля спешно за съвет!

Мнение от mimiluna » Сря Дек 16, 2009 7:02 pm

Здравейте.
Проблемът ми е следния: майка ми е на 74г и на 28.11.т.г.падна в следствие на което си счупи дясната ръка.Счупването е над китката,счупени са и двете кости на гривнената става. Диагнозата от епикризата е: Фрактура Антебрахии Декстра Ин Партис Дисталис. При приемането й по спешност извършиха рентгенова графия на дясна гривнена става,което установи деформация със странично разположение дорзално.Още тогава лекарите препоръчаха поставяне на заключваща плака. Ръката беше много отекла и подута дълго време.Обезболяваха я с течен аналгин и една седмица прекара в отделението по ортопедия и травматология.На 4.12.я изписаха в добро общо състояние след наместване и смяна на гипс.От тогава до днес 14.12. ръката,т.е.пръстите са все още оточни и има болки.Днес на контролната рентгетография установиха,че има ново разместване и пак настояват да се постави плака.
Въпросът ми е: може ли и до каква степен ще се възстанови ръката без операция/като се има предвид,че страда от остеопороза и ревматоиден артрит/и със.Моля ви,лекари,посъветвайте ме! Трябва да има начин най-добър за нея.Не искам да страда!Да потърся ли специалист в София? Какво да предприема? Ако не се оперира има ли риск да остане"без една" ръка?
Благодаря предварително

ptomoff
Site Admin
Мнения: 753
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 9:45 pm

Мнение от ptomoff » Сря Дек 16, 2009 7:38 pm

Спешно едва ли ще получите отговор. Освен това не сте посочили ръст, тегло, други заболявания и медикаменти, които приема майка Ви.

mimiluna
Мнения: 2
Регистриран на: Сря Дек 16, 2009 6:18 pm

Мнение от mimiluna » Сря Дек 16, 2009 9:00 pm

Простете,искам по-бърз отговор,защото времето ни притиска,ако се налага операция тя трябва да се извърши скоро,т.е.преди да се калцират костите.Нали така?
Относно другото: ръст 174 тегло - 50 кг други заболявания съм посочила,но ето пак - остеопороза и ревматоиден артрит.Медикаменти вече не приема,преди пиеше BONVIVA за остеопорозата.Сега пие калций и обезболяващи.

fotografa
Мнения: 1338
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Мнение от fotografa » Чет Дек 17, 2009 10:08 pm

Ами трябва да се оперира отново. Какво толкова? Трябва да приема бифосфонати, калциеви препарати и витамин Д3 .

Аватар
Bulgaricus
Мнения: 2427
Регистриран на: Пон Ное 05, 2007 4:16 pm
Местоположение: Германия

Мнение от Bulgaricus » Нед Дек 27, 2009 2:53 am

Здравейте,

и моето мнение е, че трябва да се оперира.

Няма начин да не страда и ще страда, това не зависи от лекарите само, а и от нейните заболявания.

Остеопорозата не знам доколко е добре да се лекува с калций. Знаем, че бабите по селата, които само сирена и млека ядат са остеопорозирали напълно, въпреки че имат много калций в храната си.

Във всеки случай няма да се оправи без операция и има риск да се получат усложнения при операция. Ако беше моя роднина, бих и казал да се оперира.

Поздрави,
Bulgaricus е студент по медицина и служител в помощна организация на немската Бърза помощ в Германия. Общите условия на отговорите му са посочени под: http://bggp.net/viewtopic.2900.html

Заключена