Хашимото и профилактика/лечение на свински грип, как, кога?

Модератори: fotografa, Bulgaricus

Заключена
phenamin
Мнения: 6
Регистриран на: Пон Ное 02, 2009 1:59 am

Хашимото и профилактика/лечение на свински грип, как, кога?

Мнение от phenamin » Чет Ное 05, 2009 10:15 pm

Хашимото и профилактика/лечение на свински грип
Говори се за профилактика срещу грипа, че може да се предложи схема от имунни препарати - Изопринозин или противовирусният тамифлу, за какъв срок и при каква дозировка.
Искам да попитам при Хашимото, какво може да се направи, особено поради риска че вече има една вирусна и последвала бактериална инфекции, кашлицата продължава и след 7 дни рокситаб АБ.
Притеснява ни да не се насложат няколко инфекции, затова ако има вариант да се направи профилактика.
пацинтката е на около 53 години, среден ръст с леко повишено тегло, но ниско/нормално кръвно, отлична кр.захар 5.2ммол.
Диференцилното броене на левкоцити е правено на 4-5ти ден от неизвестен вирус, като правеше цели 5 дни температура обедно вечерно време 39градуса която се повлияваше само с аналгин, нурофен не сваляше темп. Денонощна вратна скованост имаше до 7 дни, като разбира се мажехме диклаци и камфори.
ДКК машинно дата 26.10(за съжаление не бяхме предупредени че ще бъде машинно броене а не мануално):
левкоцити рез. 4.32 реф.3.5-10.5
BASO 0.01 0-0.2
BASO% 0.02 0-2
ЕО 0.016 0-0.4
ЕО% 3.8 2-4
LYMPH 1.08 1-3.3
LYMPH% 25.5 22-40
MONO 0.75 0.2-0.9
MONO% 17.7 4-8
NEUT% 52.8 54-73
NEUT(ANC) 2.23 1.7-6.8

Кой може да е вируса който изглежда сякаш 'яде левкоцити', защото от две години след мононуклеоза има високи на горна граница левкоцити и моноцити и на долна граница лимфоцити, сегашната кръвната картина почти не подсказва за вирус.

Сега какво да правим, 16 дни от началото на вирус.
Личната лекарка хвана на слушалката находка ниско в дясно, пусна рентген и заключението им с рентгенолозите че вероятно се отнася към стара находка усиления рисунък. изпратиха ни у дома само с 'флавамед'.
Междувременно цъфна положителен 'бета 2 микроглобулин', мернах в нета че освен за хематолог може да е от инфекции(спин, цитомегало ?кои др. инфекции, хепатит???).
Сега какво може да се направи за предпазване от свински грип, при наличие на Хашимото.

muhest
Мнения: 2
Регистриран на: Вто Ное 10, 2009 11:26 pm

Мнение от muhest » Сря Ное 11, 2009 12:09 am

мъжа ми вчера се е качил в автобуса като непосредствено преди него се е качила жена която е накихала средата.
През ноща той започна да се оплаква от хрема, под мой натиск изпи колдрекс, стягаше го главоболие .. чувство на задух .. днес продължава да се бори с хремата и започна да кашля. Подозираме свинското чудо.
Аз нямам нови симптоми освен опашка от 4-5 седмици някъв вирус и остатъчните цветни сополи и лека кашлица, кръвната ми картина преди 2-3 седмици ми беше отлична като да не е било вирус.
Днес си пуснах кръвна картина - левкоцити и утайка на горна граница, какво да предприемем у дома за предпазване/смекчаване на очевадното свинско вирусище.
Да, аз съм горната потребителка която пита как се лекува/профилактира свински грип при хора с автоимунни заболявания като Хашимото и неуточнен лимфаденит.
Направих си бактерицидна лампа 8w, по колко време да я пускам за да обеззаразя от вируси помещение от 14кв.метра? Разбира се не седя вътре докато я пускам, незнам как да я ползвам освен за помещение и незнам как бих предпазила очите ако има друг вариант на употреба.

Свинският Вирус много ми прилича по начин на действие на мононуклеозата. В този смисъл, при мононуклеоза примерно вместо антибиотик понякога бият инжекции урбазон, в този смисъл за да не се претоварят бъбреци и черен дроб, може ли да се подходи с кортикостероид вместо антибиотик или да се комбинират.
Тук сега по аптеките не се намират ни Тамифлу ни Реленца, дават се чак в болница но вече е късно.
Поръчала съм няква имуностимулираща измишльотина "Алким Форт - масло от черен дроб на химера, дълбоководна риба от Атлантическия океан".
www . euromed . hit . bg / AlkymFort . htm
Дали ще навреди на автоимунитет тези капсули с 275mg Алкилглицероли.
Тук никой не може да каже, дали Изопринозин може да се пие при автоимунитет, и затова съм поръчала един вид 'хомеопатия', защото нали осцилококцинум беше нещо като от черен дроб на патица, та затова се вързах на концепцията за химерския черен дроб.

Аватар
Bulgaricus
Мнения: 2424
Регистриран на: Пон Ное 05, 2007 4:16 pm
Местоположение: Германия

Мнение от Bulgaricus » Нед Ное 22, 2009 7:40 am

Здравейте,

задавате интересен въпрос, за който не се бях замислял.

При въпросното заболяване става дума за автоимунна реакция, която води до занижена функция на щитовидната жлеза.

За съжаление няма специални мерки за Вашето заболяване, които да можете да предприемете.

Единствената мярка срещу грипа е ваксинацията. Първо за сезонен грип и когато и ако изобщо дойде ваксина и срещу свински грип.

Въпросната лампа, която сте използвали няма действие срещу вирусната зараза и не играе роля при нея.

Инкубационното време на вируса изключва съпругът Ви да се е заразил с него от въпросната кихаща госпожа. Вероятно става дума за бактериална инфекция.

Изключително грешно е да приемате тамифлу и реленца! Не трябва да го правите. Може да гледате на тези лекарства, като на ацикловир за херпес. Те нито предпазват, нито лекуват и 90% от грипните вируси са устойчиви на тях.

Прочетете и статията: http://bggp.net/viewtopic.2871.html.

Няма как да се предпазите от инфекция, освен с висока лична хигиена да намалите рисковете от заразяване или да се ваксинирате.

Поздрави,
Bulgaricus е студент по медицина и служител в помощна организация на немската Бърза помощ в Германия. Общите условия на отговорите му са посочени под: http://bggp.net/viewtopic.2900.html

Заключена