Защо е важно да се споделя инфо за възраст, ръст, тегло т.н.

Модератори: fotografa, Bulgaricus

Заключена
Docky
Мнения: 8
Регистриран на: Чет Окт 08, 2009 5:18 pm

Защо е важно да се споделя инфо за възраст, ръст, тегло т.н.

Мнение от Docky » Вто Окт 13, 2009 10:01 pm

ptomoff написа:Когато задавате въпрос за здравословен проблем, моля, споделете Вашите възраст, ръст, тегло, други заболявания и медикаменти, които приемате.
В случая няма смисъл изобщо да споменава другите данни,достатъчно е само годините да е споменал за варикоцелето.Издребянвате вече за глупости.

Аватар
Bulgaricus
Мнения: 2424
Регистриран на: Пон Ное 05, 2007 4:16 pm
Местоположение: Германия

Мнение от Bulgaricus » Сря Окт 14, 2009 12:23 am

Не, напротив, има смисъл. Считам, че след като отговарящият си отделя от личното време доброволно да отговаря, то трябва и питащият да си отдели от времето и да даде минималните параметри, които ни интересуват.

Примери за най-честите грешки са видими:

1) Какво ще стане с възможните взаимодействия, ако някой тахикарден пациент каже, колко е висок и на колко години и че всички изследвания са му в норма и някой му каже да приема пропранолол и се окаже, че е асматик?

2) Или ако някой пациент се срамува да каже колко килограма е и се окаже, че не е казал, че е диабетик?

3) Или ако някой каже, че го болят гърдите (ангина пекторис) и се пита колко от нитро-спрея да приема, който му е дал кардиологът и не каже, че приема виагра?

4) Или ако някой се е обринал по цялото тяло и не спомене, че освен хапчетата за епилепсия е взел и диклофенак за болки или за температура? Последиците са като при едра шарка понякога и не се разпознават еднозначно.

Мога до безкрай да продължа списъка. И колкото по-малко информация даде някой, толкова по-дълго време трябва да му се пише отговор, като се разгредат различните възможности, които не е уточнил в питането.

Който иска отговор да дава и минималната изискана информация.

Заключена