задух и силно сърцебиене, кардиограма - наред

Модератори: fotografa, Bulgaricus

Заключена
Thunder
Мнения: 8
Регистриран на: Вто Юли 21, 2009 12:46 pm

задух и силно сърцебиене, кардиограма - наред

Мнение от Thunder » Вто Юли 21, 2009 1:36 pm

На 9 юни вечерта на майка ми й стана много лошо, получи задух и силно сърцебиене. Веднага отидохме в Исул на кардиолог. Кардиограмата беше наред. През следващите дни ходеше на кардиолог и от кардиограмите, холтера и ехокардиографията нямаше нищо. Но кардиоложката й беше дала по това време да пие Беталок Зок, въпреки че нищо не се виждаше да има на сърцето. Ходи и на ендокринолог на 2 различни места. По принцип от години майка ми има някакъв малък възел, но не създава никакви проблеми. Първия път ендокриноложката видя само 1 малък, а втората вдия 3 малки, но и двете не виждат проблем, щитовидната жлеза функционира нормално. Два пъти правехме изследване за хормоните и те също са в норма. И все пак майка ми всеки ден по различно време усеща някаква тежест в главата, която й е трудно да определи точно, казва, че чувства "каша в главата". От време на време й прилошава и получава задух. Вече месец и половина така. Лекарите казват, че било на "нервна почва", но не виждам как така месец и половина има такива оплаквания. Преди да й прилошее на 9 юни вечерта не е имала никакви такива оплаквания. Сега основното продължава да бъде тежест в главата, като от време на време я усеща по-силно, прилошава й и получава лек задух. Вече адски много се притесняваме, затова майка ми се записа на ЯМР за главата в Токуда, но вчера ходи на невролог, защото пак й стана много зле и той е казал, че нямало нужда от ЯМР, а е дал направление за скенер на главата. Скенерът трябва да бъде направен в четвъртък, а часът за ЯМР също е за четвъртък. Знам, че двете не е хубаво да се правят наведнъж в един ден. Сега се чудим да отиде ли на скенер или да отиде на ЯМР. Има ли нещо, което на скенера може да не се види ?
Някой може ли да каже какво й има на майка ми, защото вече изключително много се притеснявам ? И също така, да не ходи ли на ЯМР, както е казал лекарят, а да отиде на скенер ? Има ли нещо, което може да не се види на скенера ? Забравих да спомена, че майка ми е на 53г.

Аватар
Bulgaricus
Мнения: 2427
Регистриран на: Пон Ное 05, 2007 4:16 pm
Местоположение: Германия

Мнение от Bulgaricus » Вто Юли 21, 2009 4:29 pm

Когато задавате въпрос за здравословен проблем, моля, споделете Вашите възраст, ръст, тегло, други заболявания и медикаменти, които приемат

Thunder
Мнения: 8
Регистриран на: Вто Юли 21, 2009 12:46 pm

Мнение от Thunder » Вто Юли 21, 2009 4:57 pm

Става дума за майка ми, 53г, 176см, 75кг. Заболявания не са й откривали, само има малки възелчета на щитовидната, за които писах по-горе. В началто приемаше Беталок Зок (в малки дози), но го спря, за да види дали от това не са й оплакванията, но промяна нямаше. За последно пие Nootropil, Sermion, Betaserc, които й ги предписа един нейн познат, който работи в бърза помощ, но общо взето няма промяна в оплакванията. Майка ми каза, че май от тях се е чувствала малко по-добре, но според мен просто си въобразява. Неврологът каза да ги продължи, но малко намали дозата. В четвъртък ще ходи на скенер. Пак повтарям, че главните оплаквания са тежест в главата, като от време на много силно й прилошава. Преди вечрта на 9 юни не е имала подобни оплаквания.

Заключена