Значи всички които не приличат на манекени сме боклуци,така ли?
Случая е следния:млад,"умен" младеж с претенции за висок интелект и добра българска граматика е лудо влюбен в своята колежка,която според неговите думи е най-красивото момиче,което е виждал...хубаво,дотук,но тя от 2 години е с момче,което обича.
И нашия главен герой две години си я харесва и всеки ден се депресира все повече и повече.Съчувствам му и се опитвам да го успокоя...явно не съм единствената.Влизам си в скайпа днеска и той на челно място е сложил цитат,който е написал друг негов приятел.
"Ми че той...жив боклук!"
До което нашия любимец е написал "Де да го виждаше тя така..."
Попитах го за кой става въпрос и какво имат в предвит,а той отвърна,че е "мъжка солидарност",защото Героя е пратил на приятеля си снимка на въпросния "боклук" прегърнал "неговото момиче".
И в случая,той обяснява "знам,че думата не се използва за външен вид,но сега няма за какво друго,защото той го е видял само по снимка".На мен ми стана кофти

Нямало друг смисъл,и какво...грозните хора са боклуци?
Човека не е виновен,че неговата приятелка е обект на мечтите и на други мъже,а дори и да е грозен(не съм го виждала,но предполагам,че си е добре момчето)това няма да го направи боклук...
Яд ме е,но исках просто да разбера...това неразбран български ли е...или вече наистина българите наричаме всичко неприятно за окото "боклук"?
Съжалявам,ако това се брои като спам