Потребителска такса при безработен

Ние питаме, НЗОК отговаря
Отговори
Димитровa

Потребителска такса при безработен

Мнение от Димитровa » Пет Авг 04, 2006 7:07 pm

Аз съм регистрирана в БТ като безработна,но в Хасково това че не трябва да заплащам тази такса явно не се знае.Ами осведомете лекарите,моля.

ptomoff
Site Admin
Мнения: 750
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 9:45 pm

Мнение от ptomoff » Пет Авг 04, 2006 7:24 pm

Оплачете се в РЗОК Хасково

fotografa
Мнения: 1332
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Мнение от fotografa » Чет Авг 10, 2006 1:18 pm

Това, че сте безработна и сте регистрирана може да не е достатъчно. Трябва да сте осигурена безработна - т.е. от БТ да ви привеждат осигуровки. Съответно трябва да носите и някакъв документ, който удостоверява това, защото джипи-то няма как да знае вашия статут. Не е редно да се вземат пари от човек в такова положение. Друг е въпросът, че на лекаря никой не му възстановява пропуснатите ползи.

ptomoff
Site Admin
Мнения: 750
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 9:45 pm

Мнение от ptomoff » Чет Авг 10, 2006 3:10 pm

fotografa написа:Това, че сте безработна и сте регистрирана може да не е достатъчно. Трябва да сте осигурена безработна - т.е. от БТ да ви привеждат осигуровки. Съответно трябва да носите и някакъв документ, който удостоверява това, защото джипи-то няма как да знае вашия статут.
Не е задължително БТ да Ви осигурява. Ако Ви е изтекъл срокът за обезщетение, трябва Вие да се осигурявате здравно и да носите документ от БТ, който да удостоверява че сте регистрирана. Ако сте с прекъснати здравноосигурителни права и лекарят Ви е взел само потребителска такса, бих казал, че Ви е спестил десетина лева минимум. Ако обаче сте с непрекъснати здравноосигурителни права, носели сте картона от БТ и сте платили такса, тогава подайте жалба.

Отговори