15 години МАГНИТОТЕРАПИЯ в България с МЕРКАТОР

Хомеопатия, ирисова диагностика, арома-лечение, рейки и всичко останало, което не ползва методите на конвенционалната медицина. Лечението чрез алтернативна медицина не може да замени посещението при личния Ви лекар!

Модератор: Bulgaricus

Заключена
v_chick

15 години МАГНИТОТЕРАПИЯ в България с МЕРКАТОР

Мнение от v_chick » Пон Окт 22, 2007 10:39 pm

15 години МАГНИТОТЕРАПИЯ с МЕРКАТОР

Магнитотерапията се базира на благотворната лечебна сила, която магнитното поле упражнява върху човешкия организъм. Магнитната терапия е една от най-старите форми на биофизикално лечение без вредно странично действие. Постоянните магнити влияят върху човешкото тяло по два механизма:
Първо – магнитното поле стимулира или потиска освобождаването на невромедиаторите, т.е. вещества, които предават нервния импулс. Това обуславя овладяването на болковия синдром.
Второ – въздейства върху централната нервна система и вегетативната нервна система, като регулира функцията на двата й дяла – парасимпатикус и симпатикус.
Продуктите са на високо технологично ниво, изключително функционални, лесно приложими при домашни условия и условия на стационар. Интензитетът на създаваното от тях постоянно магнитно поле е в обсега на терапевтичния и съобразно предлаганото време на въздействие е абсолютно безвреден. Елиминира холестерина в кръвта.
Приложение:
Безсъние; при заболявания на сърдечно-съдовата система – хипертонична болест, ХИБС, миокардиосклеротична атеросклероза; функционални заболявания на централната нервна система; възпалителни и дегенеративни ставни заболявания; хронични възпалителни неспецифични белодробни заболявания.

При използване и на други щадящи средства като намагнитена вода се постигат ефекти като регулиране на кръвната захар, размиване на камъни в бъбреците и жлъч-ката и подобряване на стомашно-чревния тракт. Диуретичното действие е причина за намаляване отоците от сърдечен произход.
Противопоказания:
Приложението на магнитната терапия е противопоказно при пациенти с имплантиран кардиостимулатор, бременност.

MERCATOR предлага следните продукти:
1. Магнитотерапевтичната постелка е с 4 вградени гъвкави биомагнитни ленти, които създават сложно постоянно магнитно поле с определен интензитет, плътност и посока, обхващащо цялото тяло по време на сън. Силно лечебно и профилактично действие при над 160 конкретни заболявания. Без странични ефекти. Цена 682 лв.
2. Магнитотерапевтичният пояс (74 лв), възглавница (76 лв) и маншон се използват за локално болкоуспокояване посредством невромедиаторите в организма и подобряване на оросяването посредством хемоглобина на кръвта. В пояса и единичната възглавницата са вшити по една гъвкава биомагнитна лента.
Двойната магнитна възглавница с 2 ленти е на цена 156 лв, а универсалния дамски маншон "Тринити" – 99 лв.
3. Магнитната гривна (20 модела от 85 до 150 лв) е оборудвана с твърди магнитни дискове. Обогатява с кислород непрекъснато преминаващата през ръката кръв. Атакува атеросклеротичните плаки. Регулира кръвното налягане. Хит в магнитната бижутерия са перления магнитен комплект на цена 149 лв. и магн. колие 149лв.
4. Магнитните стелки с гел (54 лв) извършват масаж на ходилата при движение и посредством постоянен магнит осъществяват магнитна стимулация на биоактивните рефлексни зони. Подходящи са за хора, които дълго време стоят прави или се движат. Подобряват кръвообращението в долните крайници. Помагат при мускулни проблеми, разширени вени, изтръпвания и схващания, ревматоидни процеси, ставни болки, студени крайници, ортопедични проблеми и др.
5. Етеричното билково масло KÖ 43 (61 лв) повлиява кожни заболявания, кръвотечение на венците, някои видове алергии, простудни заболявания, главоболие, зъбобол, има силен противогъбичен ефект, подхранва кожата, атакува херпес, помага при изгаряния, измръзване, напукани пети и др. Съдържание-100 мл. етерични масла от 43 билки от цял свят.

Магнитните продукти са на базата на признатата за гражданско потребление ССМ технология - кръгово-концентричен магнетизъм.

Специални цени за клиенти![/size]

ptomoff
Site Admin
Мнения: 755
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 9:45 pm

Мнение от ptomoff » Вто Окт 23, 2007 8:17 pm

Мноу шарену

fotografa
Мнения: 1341
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Мнение от fotografa » Вто Окт 30, 2007 9:30 am

Магнитотерапията се изплзва като процедура във физиотерапевтичните отделения. За ефикасноста и би могъл да се произнесе някой физиотерапевт.

v_chick

Мнение от v_chick » Вто Окт 30, 2007 6:01 pm

Продуктите на МЕРКАТОР са построени на базата на гъвкави биомагнитни ленти, разработени в лабораториите на НАСА и създават магнитно поле, много близко по основните си параметри до земното магнитно поле и основно по това се различават от използваните във физиотерапевтичните отделения дискове, създаващи електромагнитно поле, интензитета на което е с няколко порядъка по-високо от геомагнитното поле ( от 3000 до 3700 Гауса).
Тези уникални магнитни ленти са разработени на базата на ССМ технология (кръгово-концентричен магнетизъм), призната от Баварската академия на науките и Масачузетския университет за единствената технология за гражданско потребление с доказан лечебен и профилактичен ефект без вредни въздействия.
Всъщност много известни лекари, специалисти по магнитотерапия, стоят зад тези артикули.
Но най-голямата ни гордост са нашите доволни клиенти.

Аватар
Bulgaricus
Мнения: 2427
Регистриран на: Пон Ное 05, 2007 4:16 pm
Местоположение: Германия

Мнение от Bulgaricus » Вто Май 20, 2008 12:43 pm

Всичко е шоу. Забравете, че като ви го няма хрущяща на колояното и костите се впиват една в друга при всяко движение ще ви помогне някаква магнитна лента. Всеки пари иска да изкарва само. Ми, дръжте си GSM-а на коляното, като ви боли. Неговите ел. магнитни свойства са с по-силна енергия... Или се залепете по-добре за някой трансформатор... Няма нито, ама нито едно доказано медцинско и поемано от коя да е каса лечение с тия джаджи. Основното им действие е плацебо.
Bulgaricus е студент по медицина и служител в помощна организация на немската Бърза помощ в Германия. Общите условия на отговорите му са посочени под: http://bggp.net/viewtopic.2900.html

v_chick

Мнение от v_chick » Нед Юни 08, 2008 9:32 pm

Разбира се, че магнитните ленти не могат да възстановят износения хрущял на ставата или да направят операция вместо хирурзите. Те просто набавят за организма постоянно магнитно поле, много близко до силно намаленото Земно магнитно поле в условията на цивилизацията (екранирано, деформирано и подтискано от електричество, бетон и метали). Не малко учени определиха Земното магнитно поле като четвърти фактор за живот на Земята. То съпътства майката Земя от нейното създаване, без значение как е създадена тя и в условията му се е зародил живота.
Действайки върху централната нервна система и хипофизната жлеза, ССМ магнитното поле на нашите артикули контролира функцията на ендокринната система. Повлиява действието на повечето жлези с вътрешна секреция, а също и жлезните АВ клетки в капсулата на ставата, които произвеждат синовиалната течност. Подобрява се смазката, намалява триенето, подтиска се болката посредством невромедиаторите и при много наши клиенти спира развитието на костно-ставното заболяване.
Ние определено считаме, че това е успех в съвременната медицина и това могат да потвърдят много наши клиенти, които са възвърнали радостта от движението и без болка и без чужда помощ просто се движат.

v_chick

Мнение от v_chick » Нед Юни 08, 2008 9:46 pm

ТОП ОФЕРТА ЗА КЛИЕНТИ НА МЕРКАТОР!!!
До края на септември 2008 г. магнитните гривни с позлата бяло и жълто модели SB66ХХ могат да се поръчат на цена 65 лв, а луксозните изцяло позлатени в горната част гривни модели SB66XXGold - на цена 105 лв.
Магнитната постелка е с промоционална цена 499 лв., магнитния пояс - 44 лв, билковото масло Ko 43 - 41 лв.
Фурната Easy cook можете да закупите на цена 599 лв

Аватар
Bulgaricus
Мнения: 2427
Регистриран на: Пон Ное 05, 2007 4:16 pm
Местоположение: Германия

Мнение от Bulgaricus » Вто Юни 10, 2008 11:55 pm

Пак ви казвам, че магнитното поле няма доказано действие върху изброените органи. И руутър-ът на интернета ми излъчва магнитно поле, но то не "регулира функцията" на никакви жлези. Няма нито едно доказателство, че магнитно поле има влиания върху жлези с каквато и да е било секреция. Спрете се с тия рекламни пароли...
Bulgaricus е студент по медицина и служител в помощна организация на немската Бърза помощ в Германия. Общите условия на отговорите му са посочени под: http://bggp.net/viewtopic.2900.html

fotografa
Мнения: 1341
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Мнение от fotografa » Съб Юни 14, 2008 7:40 pm

Магнити се използват във физиотерапията. Аз лично съм настроен резервирано. Постоянно идват пациенти с космодиск, наколенки на д-р Ливайн, магнитни гривни и все са си болни.Ако смъкнат малко килограми, пазят диета и спортуват активно поне по 30 мин. дневно ще видим как ще се почувстват.

jelyazoto
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Ное 07, 2008 2:32 pm
Местоположение: София

Re: 15 години МАГНИТОТЕРАПИЯ в България с МЕРКАТОР

Мнение от jelyazoto » Пет Ное 07, 2008 3:03 pm

Ползвам от 3 г. магнитната постелка (одеало) на фирма Меркатор. Имам близки, които са си купили подобно одеало от друга фирма, но са разбрали, че е "менте".
Искам да кажа на тези, които се отнасят несериозно и си позволяват да плюят магнитните продукти на Меркатор, че е по-добре да ги ползват известно време и след това да изразяват някакво мнение.
Аз спя редовно (всяка вечер) на постелката. Още първите няколко седмици започнах да усещам тялото си по-освободено (без схващания, болки и тежест) при ставане от сън. Сънят ми се оправи, стана по-спокоен и по-продължителен на 3-ия или 4-ия месец. Имам два смазани прешлена на гръбнака от катастрофа и ме спохождаха много силни болки. Сега съм без болки, без значение от времето. Болките в коленете и от шиповете също изчезнаха. Кръвното ми налягане се нормализира (беше високо), кръвната захар също влезе в нормалните граници. На 52 години започнах да спортувам и то активно - в клуб по карате.
Скоро присъствах на презентация на фирмата и след това се замислих и установих, че не съм боледувал от грип цели 3 години, въпреки, че близките ми изкараха по няколко.
Не съжалявам за голямата сума, която отделих за това магнитно одеало.
От скоро ползвам и магнитна гривна за оросяване, която си взех на презентацията на промоционална цена 85 лв.
Няма да съжалявате, ако си вземете от техните продукти ( на фирма Меркатор).

fotografa
Мнения: 1341
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Мнение от fotografa » Чет Ное 13, 2008 7:09 pm

Човек не може от време на време да не боледува. Жалко, че чак сега сте се сетил за спорт. Предполагам, че магнитните продукти са по-полезни за космонавтите, а обикновения човек първо трябва да се научи да се храни здравословно и да спортува. Въпреки всичко - който иска да ги пробва тия продукти и да ни каже за ефекта.

vilia
Мнения: 4
Регистриран на: Пет Ное 28, 2008 9:22 am
Местоположение: Varna

Мнение от vilia » Пет Ное 28, 2008 10:43 am

Случайно попаднах на тази статия и когато прочетох негативните коментари на хора, очевидно лекари, бях възмутена от злобните и некомпетентни нападки и отричане на нещо, което те явно не познават. Мисля, че е неетично и непрофесионално да се плюе утвърдила се област в съвременната медицина. Може би те не знаят, че Хипократ, бащата на съвременната медицина е използвал естествени магнитни камъни за лечение, че световноизвестни специалисти (Киоши Накагава, Луи Доне и много други) са посветили живота си за развитие на магнитотерапията, че най-нови разработки в лабораториите на НАСА, Университета Прат Масачузетс в Щатите, Баварската Академия на науките допринасят за масово навлизане на магнитолечението в света, че има и много лекари в България, добре запознати с тази област. Явно тези "лекари", криещи се зад разни псевдоними, искат да потулят неинформираността си зад категорични, остри и дори обидни реплики. Тези "големи специалисти", които тежко, тежко сипят съвети и "мъдрости", дори не си дават сметка, че предизвикват смях у много хора и срам сред техни колеги, наистина специалисти. Обръщам се директно към вас: с какво лекувате, господа "лекари", една хипертония. Със спорт ли? Или с лекарства? Вероятно имате пациенти, които от години (10, 15 и повече) пият тези химични продукти и са навредили с тях на доста свои органи и системи. Е, тези хора, по ваши рецепти пият ежедневно от 10 или 15 години лекарства, нали така? ИЗЛЕКУВАХА ЛИ СЕ? ИЛИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГЪЛТАТ ХАПЧЕТА? И вместо да се замислите, че някой предлага алтернативен, безконфликтен, напълно безвреден метод за лечение, и то метод, отдавна наложил се и практикуван по света, вие се нахвърляте върху него и ръсите абсурдни "мъдрости". Господа "лекари", на кого помагате? Аз съм хипертоничка от 12 години. Цели 8 години гълтах хапчета, изпълнявах прилежно препоръките, мъчех се да правя спорт поне 150 минути седмично и никаква полза. От 5 години нося магнитна гривна на фирма Меркатор и от 4 години забравих за лекарствата, господа "лекари". Вие си приказвайте, че магнитното поле нищо не можело да направи и ръсете глупости, сравнявайки действието на изпитани по определени параметри магнитни средства с "дистанционното на телевизора". Явно физиката не ви е слабост, всъщност... както и медицината.
ИСКАМ ДА ИЗКАЖА НАЙ-СЪРДЕЧНА БЛАГОДАРНОСТ НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ НА ФИРМА МЕРКАТОР! Скоро попаднах и на техния сайт меркатор-г, знам и телефон 0878601056.
Най-шокиращото е, че когато си поръчах гривната във Варна в техния офис, представителят - един мил мъж, вместо да хвали стоката си ми каза: Госпожо, вълшебства няма, една хипертония не се лекува, но с гривната на Меркатор имате шанс да намалите лекарствата и да се предпазите от хипертонична криза.
Е, аз от 4 години не пия лекарства. Гривната е постоянно на ръката ми.

ptomoff
Site Admin
Мнения: 755
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 9:45 pm

Мнение от ptomoff » Пет Ное 28, 2008 10:28 pm

Има достатъчно форуми за свръхестественото, пишете там. Това е форум на лекарите, занимаващи се с традиционна медицина. Да не споменавам, тези мили хорица как оспамиха форума.

Аватар
Bulgaricus
Мнения: 2427
Регистриран на: Пон Ное 05, 2007 4:16 pm
Местоположение: Германия

Мнение от Bulgaricus » Нед Ное 30, 2008 6:34 am

Мислих си да не отговарям, защото не спорим на един език, като аз говоря с научно изучената методика на оценка на фактите, а Вие говорите от личния си опит и от паролите на продавачите.

Електромагнитното поле не може по никакъв начин да оказва действия, които да излекуват или подобрят посочените от Вас болести.

Хипертонията се дължи на това, че стените на артериите Ви са склерозирали, че не могат вече да се опъват еластично, както природата е предвидила, че трябва да се опъват. Те са затлачени с кристално вещество, мъртви левкоцитни останки и т.н. Колагенът им е безвъзвратно дееластицитиран. Каквито и гривни да носите, каквито и одеала да ползвате, няма никакъв начин, по който магнитното поле да излекува болестите Ви.

Не знам аз кой какво познава, но със сигурност лекарят не познава магнитните терапии. Тук сте права. Той не ги познава, защото такива медицински няма. Шаманството не е част от седването, нито произлизащите често от третия святи Русия терапии с кристали, светлини, магнити и руски стволови клетки. Няма медицинско признато изследване, което от Аристотел досега да е доказало различен от плацебото ефект на тези терапии.

Изказвате някакви неверни или изкривени твърдения, а истината е съвсем друга и по конкретно:

1. Неетично би било да се оставят рекламните Ви трикове да забаламосват често изпадналите в безизходица пациенти. Посочените от Вас "специалисти" са оспорвани и често погрешно тълкувани, както на всеки му е удобно.

2. Хипократ не е баща на съвременната, а на древната медицина. Той не е знаел, че сърцето помпи кръв и е писал, че в артериите се транспортира въздух, например. Ползвал е всякакви кристали, камъни, пясъци и други подръчни материали, но това нищо не означава. Не е добър пример за нищо, освен за идеята си за лекарска клетва, залегнала в Женевската клетва, която полагат някои лекари.

3. За какви разработки говорите? Дайте някой линк да прочетем къде са тия разработки не незаплащан от производителят университет. Аз отворих страницата на Баварската академия на науките (http://www.badw.de/forschung/index.html), която не е университет, но там няма никаква информация, нито на въпросния университет в Масачузец.

4. Не само в България, ами и в Западна Европа няма признато лечение с магнити и това Ви го казвам, защото знам, а не защото съм чувал.

5. Няма псевдоними, на профилите може да се види истинското име и снимка и адрес и всичко... Явно не сте видели. Освен това думи “специалисти” и “лекари” и т.н. не са споменавани, поне от мен за мен в нито една от всичките ми 589 мнения, ако не вярвате, можете да прочетете.

6. Хипертонията е последица от необратими болестни процеси. Днес тя не може да се излекува, а само да се преборват симптомите с различни рецепторни блокатори, като АСЕ хемър и бета блокер. Т.е. лечение няма, има премахване на симптомите по изкуствен начин. Аз не казвам, че тази терапия е хубава, но кавам, че за момента няма алтернатива. Природните методи съдържат в дадена концентрация същите вещества, като тези в лекарствата. И, да след 1 година редовен спорт по 30 мин на ден също ще има подобрение, но затлачените артерии не могат засега да бъдат излекувани, нито загубата на еластичност от колагена. Така, че в отговор на въпросите Ви, не не са се излекували, но без лекарствата може би 2/3 от тях не би ги имало вече и ¾ няма да доживеят 60 години.

Аз лично не виждам здравословен риск от магните Ви, което не значи че няма такъв, но те не са част от признато лечение поне в Европейския съюз, където поне аз работя, за другаде не знам.

Поздрави,
Bulgaricus е студент по медицина и служител в помощна организация на немската Бърза помощ в Германия. Общите условия на отговорите му са посочени под: http://bggp.net/viewtopic.2900.html

ptomoff
Site Admin
Мнения: 755
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 9:45 pm

Мнение от ptomoff » Нед Ное 30, 2008 3:12 pm

Стига толкова безплатна реклама. Не че ще пуснем платена, де. 8)

Заключена