Семинар за неонатолози, педиатри и семейни лекари!

Предстоящи и минали симпозиуми, конференции, научни срещи и събития

Модератор: fotografa

Отговори
ptomoff
Site Admin
Мнения: 750
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 9:45 pm

Семинар за неонатолози, педиатри и семейни лекари!

Мнение от ptomoff » Пет Дек 08, 2006 10:44 am

Катедра “Акушерство и гинекология” към Медицински Университет, Пловдив, Центърът за бременни жени, Ла Лече Лига - България, Клубът на младите родители, ДКЦ-1 и Община Пловдив организират еднодневен семинар тема: “Новости при храненето на кърмачетата и малките деца, произтичащи от програма “Храни и хранене 2005-2010 година” на Министерството на здравеопазването. Лектори на семинара са:

- д-р Жана Станева, Ръководител на Неонатологично отделение на АГ клиника, работеща по почина “Болници – приятели на бебето” - гр. Враца;
- доцент д-р Ваня Недкова, Ръководител катедра “Детски болести” към ВМИ-Плевен, председател на Комитета по кърмене към Министерството на здравеопазването.

Семинарът ще се проведе на 11 декември, понеделник, в голямата зала на Mладежкия дом, ул. Авксентий Велешки 20, Пловдив, от 18 до 20 часа.

Участниците в семинара ще получат удостоверение за следдипломно обучение от Медицински Университет и кредитни точки.

Каним най-учтиво неонатолози, педиатри и семейни лекари от цялата страна и всички, които обгрижват малки деца, да участват в семинара!

Вярваме, че специалистите няма да пропуснат да се запознаят отблизо с така нареченото “изключително кърмене”, с късното захранване на кърмачетата, с онова, за което майките, ползващи информация от Internet, искат професионален съвет. Има ли болници в България, където на кърмачетата не се дава вода? До какво води това? Кога да започне даването на сокове? Какво трябва да знаем за микроелементите цинк и селен в храненето на децата? Доц. Недкова и д-р Станева, а и всички желаещи, ще споделят своя опит.

За повече подробности: 032/ 651 152 или GSM: 0888 895 026, Антоанета Борисова

С благодарности на БГ Мамма за информацията.

Отговори