Как да направим точка на връщане?

Софтуер за медици или медицина за вашия софтуер - проблемът лесно може да бъде решен.
Отговори
fotografa
Мнения: 1327
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Как да направим точка на връщане?

Мнение от fotografa »

Чувал съм, че Windows XP има функция позволяваща на системата да се върне в първоначално състояние. Какво означава това, за какво служи и как се прави?
ptomoff
Site Admin
Мнения: 746
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 9:45 pm

Мнение от ptomoff »

Така наречената точка на възстановяване (ТВ) или restore point (в оригинал) представлява настройка на компютъра, чрез която можете да върнете настройките на системата в момента, когато е създадена. Или с по-прости думи, ако след куп инсталации компа работи добре, е хубаво да се създаде точка на възстановяване, така че в по-късен етап, ако се случи нещо на компа (заразяване с вирус или спайуеър, както и ъпдейт на медицинската програма, който бави работата), лесно да се върнете назад във времето. Имайте предвид, че с това връщане ще загубите всички нови програми, които сте инсталирали след създаването на ТВ.

Как се прави ТВ. Отивате в Контролен панел, избирате Възстановяване на системата от менюто. Ако има отметка на 'Изключи възстановяването на системата', премахвате отметката и давате ОК. Ако няма отметка, натискате само бутона ОК.

След което от Старт менюто избирате -> Програми -> Принадлежности -> System Tools (или Системни Инструменти) -> Възстановяване на системата. Там има две възможности: Възстанови компютъра ми към по-ранен момент и Създаване на точка на възстановяване. Ако ще създавате ТВ (за пръв или пореден път) избирате втората възможност. След това натискате бутона Напред >>. Появява се поле в което трябва да въведете името на ТВ (напълно по ваш избор) и натискате бутона Създай.

Ако сте имали проблеми и искате да се върнете към по-ранен етап, избирате първата възможност. И от календара избирате датата, в която компа се е държал добре, а ако имате предишна ТВ, избирате нея. След което натискате бутона Напред >>. Появява се прозорец с предупреждение. Отново натискате бутона Напред >> и чакате да се изпълни задачата.

В общи линии е това.

Тези указания са дадени с познавателна цел и аз не мога да нося отговорност за вреди, нанесени на вашия компютър и информацията, записана върху него от изпълнението на гореспоменатите инструкции. С други думи - действайте на свой риск!
fotografa
Мнения: 1327
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Мнение от fotografa »

Благодаря, все пак ще рискуваме. Редовно си правим архив и ако нещо се скапе, ще викаме момчетата по поддръжката :lol:
Отговори