Кой медицински софтуер използвате?
-
Тя не е глупава. Може да разграничи приход от доход, защото има висше икономическо образование. И не е мълчалива, но не смята да коментира пред цяло село. Мисля, че не ми завижда, защото ме гледа как се гърча, вижда с какво разполагам, а освен това съм направил така, че доходите и да зависят до известна степен от моите.
-
Сравнение
Аз съм работил на 2 програми- на данина и хипократ - 2 -те са добри, но не са идеални, за съжаление Данина е обречена- Контракс ще изграждат информационната система на касата, нали се сещате...
хипократ е писан на по- нов програмен език с по атрактивен интерфеис, но е за по- напреднали на компютъра/ по - сложна е /

хипократ е писан на по- нов програмен език с по атрактивен интерфеис, но е за по- напреднали на компютъра/ по - сложна е /
-
Данината не ми изглежда обречена. От цялата конкуренция печелим потребителите. Един колега започнал на Данина заяви, че няма скрупули да я смени, стига някой да направи за същите при по-добра. При преминаване на друга програма обаче има два проблема - базата данни и фактът, че трябва да губи време и усилия да се учи на ниова програма.
-
Един от програмистите на Данина е напуснал фирмата и се е прехвърлил в друга, където в момента разработват нова програма за ОПЛ-та. В старата фирма според мен този човек си вършеше най-съвестно работата, винаги беше в час с програмата и можеше да обясни разбираемо как да се оправим с възникнали проблеми. От друга страна под нас живее един човек, който по накое време поддържаше програмата. Той твърди, че програмата е написана на някакъв шашав език (може би с цел да бъде защитена). От друг програмист съм чувал, че поредиците актуализации се явяват като кръпки и в един момент програмата дава все повече и повече грешки. Тогава трябва да се пренапише.
Нядявам се бившия програмист на Данина да създаде читава програма и тогава ще си помислим. Един колега казваше, че стига да има по-добра програма, човек не трябва да има скрупули да се прехвърли на нея. Стга да има донра поддръжак. Жалко само за базата данни.
Нядявам се бившия програмист на Данина да създаде читава програма и тогава ще си помислим. Един колега казваше, че стига да има по-добра програма, човек не трябва да има скрупули да се прехвърли на нея. Стга да има донра поддръжак. Жалко само за базата данни.
-
- Site Admin
-
-
http://nisetbg.com/
Ще поживеем, ще видим.
Ще поживеем, ще видим.
-
-
-
Това е невъзможно защото нарушава законите за авторски и сродни права на интелектуалната собственост. Единственият легален начин това да става е програмата да предлага импорт на данните от файловете, които програмите или Касата дават като изходни (отчети, регистри, пациентски листи и др.). Такива програми на пазара има.ptomoff написа:Една добре написана програма трябва да ти предложи възможност за конвертиране на зазата данни от конкурентните програми.
-
- Site Admin
-
Ами в лицензното споразумение на програмите пише, (не мога да цитирам точно), че програмата и базата данни са защитена интелектуална собственост. Достъпът до структурата на базата данни и извличането на данни от нея могат да се тълкуват като ревърс инжинеринг.ptomoff написа:Как точно се нарушават авторските и сродните им права?Cryptos написа:Това е невъзможно защото нарушава законите за авторски и сродни права на интелектуалната собственост.
-
Криптос, да си гледат работата интелектуалните собственици. Семейния лекар предава базата данни в НЗОК и я съхранява в определен формат, от който конкурентната фирма може да я прехвърли в своята програма. Данинчовците вече ме нервят, защото Като включиш нтивирус и програмата почва да работи изумително бавно и с най - мощния компютър. Е това вече е изумително постижение за една програма - да ти остави компютъра и електронния подпис незащитени!
-
Вие интелектуална собственотс нямате ли ?fotografa написа:Криптос, да си гледат работата интелектуалните собственици.
И аз това казахfotografa написа:Семейния лекар предава базата данни в НЗОК и я съхранява в определен формат, от който конкурентната фирма може да я прехвърли в своята програма.

Това може да се заобиколи много-лесно с донастройка на антивирусната програма.fotografa написа: Данинчовците вече ме нервят, защото Като включиш нтивирус и програмата почва да работи изумително бавно и с най - мощния компютър. Е това вече е изумително постижение за една програма - да ти остави компютъра и електронния подпис незащитени!
-
Понеже държа на легалния софтуер си купих и антивирусна програма. Момчетата от поддръжката не се справиха с настройките и им беше по-лесно да я деинсталират и да ми сложат едно безплатно AVG. Което пък спря да работи! И нали се сещаш, че сега компютърът ми и електронния ми подпис в момента са незащитени! И нали пак се досещаш, че нямам много време да стоя зад компютъра, ами съм оставил всичко в ръцете на сестрата. Естествено, че ако човек отдели достатъчно време ще се справи и с настройки на антивирусната и т.н. Ама нали затова плащам на компютърджиите!? Не ги карам сами да се лекуват, ами да свършат малко компютърна работа.