Кой медицински софтуер използвате?

Софтуер за медици или медицина за вашия софтуер - проблемът лесно може да бъде решен.
fotografa
Мнения: 1327
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Кой медицински софтуер използвате?

Мнение от fotografa »

Аз работя с GP soft на Данина и съм много доволен. Имат поддръжка в София, телефонните консултации ми излизат малко скъпо, но са с добър ефект. От фирмата работят коректно. Програмата се актуализира много често, което според мен е критерий за добра работа. Моля споделете вашия опит с медицински програми.
ptomoff
Site Admin
Мнения: 746
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 9:45 pm

Re: GP soft

Мнение от ptomoff »

fotografa написа:Имат поддръжка в София, телефонните консултации ми излизат малко скъпо, но са с добър ефект.
Точно един търговски представител ми обясняваше как никой не препоръчвал инсталиране на Service Pack 2 (SP2) за WinXP. Простата истина е, че след инсталирането на SP2, трябва да се направят допълнителни настройки в Интернет Експлорър-а, което пък си е допълнителна работа за представителите на фирмата. Според мен поддръжката им куца!
fotografa написа:Програмата се актуализира много често, което според мен е критерий за добра работа.
Честата актуализация на антивирусна програма може би е добър показател, но за медицинска програма... По-скоро е показател, че се правят "кръпки" ;), което не говори за добре свършена работа - за справка Уиндоус ХР.
fotografa
Мнения: 1327
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Мнение от fotografa »

Според мен програмата си е супер! Множеството актуализации се дължат не на друго, а на честата смяна на изискванията от страна на здравната каса. Тук трябва да похвалим пловдивчани, които светкавично и адекватно реагират на промените.
Твърди се, че това е най-добрата програма на пазара. Честите актуализации говорят и за това, че програмата трябва да се пренапише, което не вярвам програмистите от Данина да не са направили. Познавам и човекът, който е направил програмата.Той твърди, че откакто от Данина са я взели , програмата много е подобрена.
lion
Мнения: 207
Регистриран на: Вто Мар 28, 2006 2:22 pm

GPsoft <-> BetaGP

Мнение от lion »

Преди три години започнах работа първо с GPsoft на Данина. Много бързо обаче открих някои "малки" недостатъци на софтуера - има изключително рестриктивен режим -> това не може, онова е забранено, туй пък е недопустимо и т.н. Имаше и някои по-дребни неща. Обаждах се няколко пъти в Пловдив относно мнението ми по софтуера им - глас в пустиня. Е, в крайна сметка те работят за мен , не аз за тях ! И естествено , че смених софтуера с друг - BetaGP. Дава добра свобода при работа с програмата. Предупреждава те когато нещо не е наред , но ако настоявам - ще бъде така както аз искам (па макар и в нарушение на някоя велика НАРЕДБА). А най-важното е, че се вслушват в моето мнение за работата и визията на софтуера (не е казано, че ще го изпълнят непременно, но ако сметнат че е от значение за всички потребители и е добро го прилагат).
ptomoff
Site Admin
Мнения: 746
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 9:45 pm

Мнение от ptomoff »

Предполагам, че не ползват Интернет Експлорър за нуждите на програмата си, както прави GPSoft. Не че е болка за умирачка, но не е съвсем обичайно.
lion
Мнения: 207
Регистриран на: Вто Мар 28, 2006 2:22 pm

BetaGP

Мнение от lion »

По Интернет само теглиш update-тите и толкова.
fotografa
Мнения: 1327
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Re: GPsoft <-> BetaGP

Мнение от fotografa »

lion написа:Преди три години започнах работа първо с GPsoft на Данина. Много бързо обаче открих някои "малки" недостатъци на софтуера - има изключително рестриктивен режим -> това не може, онова е забранено, туй пък е недопустимо и т.н. Имаше и някои по-дребни неща. Обаждах се няколко пъти в Пловдив относно мнението ми по софтуера им - глас в пустиня. Е, в крайна сметка те работят за мен , не аз за тях ! И естествено , че смених софтуера с друг - BetaGP. Дава добра свобода при работа с програмата. Предупреждава те когато нещо не е наред , но ако настоявам - ще бъде така както аз искам (па макар и в нарушение на някоя велика НАРЕДБА). А най-важното е, че се вслушват в моето мнение за работата и визията на софтуера (не е казано, че ще го изпълнят непременно, но ако сметнат че е от значение за всички потребители и е добро го прилагат).
При Данината има много контроли, което те пази от грешки и съответно от глоби. А многото актуализации се налага от честата смяна на правилата. С други думи програмата е един хемелеон, който се променя според нуждите. Добре, че в Пловдив има няколко умни и няколко бързи хора, които да реагират на момента. Ето на - получена е поредната актуализация, която тряба а е в съответствие с новата партийна линия на НЗОК. Още не съм разбрал каква. Ама като се отчета, ще ви кажа :lol:
Лошото е само, че в бързината при актуализациите се получават гафове :cry:
Вероятно, защото програмистите не успяват да си напишат правилно домашното и след това го дооправят.
румяна_х
Мнения: 7
Регистриран на: Пон Апр 03, 2006 4:18 pm
Местоположение: България

Мнение от румяна_х »

на моето работно място,работим с Данина GPSoft.Доскоро лично аз тъй като осново стоя пред компютъра бях по-скоро доволна от работота с програмата
но в последно време програмата брои много бавно отчетите.Не може да ми прави 1 отчет 35 мин/а не есамо 1 отчет/
ptomoff
Site Admin
Мнения: 746
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 9:45 pm

Мнение от ptomoff »

А какво казват от фирмата по въпроса с бавната работа?
fotografa
Мнения: 1327
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Мнение от fotografa »

От фирмата отговарят, че при тестовете при тях всичко е нормално. При последната актуализация отчетите малко се забързаха. Позволявам си да уведомя колегите, че на 28.04.06 е излязла 7-ма актуализация. Добавени са нови, според мен много полезни моменти:
1. В стъпка 033 -"Оказана медицинска помощ" е добавен нов падащ списък с етикет "Отложена имунизация" С негова помощ може да отбелязвате причините за отлагане на дадена имунизация.(Това пък е много важно, защото от РИОКОЗ са тръгнали да глобяват за неизпълнени планове за имунизации. А така ще можеш документално да удостовериш причината за неизпълнение на плана и от РИОКОЗ, ако много знаят можеш да ги поканиш в съда да ти върнат глобата и да ти платят разходите по делото.
2. Създаден е модул за проверка на създаваните от програмата месечни отчети - XML файлове. (Да не ви връщат на отчети :lol: )
3. Прецизиран е контролът върху продължителността на прегледите в зависимост от вида им при добавяне и редактиране на данниите в прегледите, а не както досега само при добавяне на прегледите.
От Данинчовците разбрах, че от 9 до 12 май в ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР ще се проведе 40-та международна специализирана изложба БУЛМЕДИК.
elinik68
Мнения: 2
Регистриран на: Нед Май 21, 2006 12:12 am

Мнение от elinik68 »

От две години работя с Nurse и съм много доволна, много лесно се работи с нея и най-важното при отчет нямам проблеми. Преди да се спра на тази програма бях събрала демо-версии на доста програми , но при всички откривах недостатъци. Ако някой все още търси програма може да види тук http://www.sat1977.com
fotografa
Мнения: 1327
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Мнение от fotografa »

Еlinik68, благодарим за инфо-то. Някой път трябва да се съберем и да обсъдим предимствата и недостатъците на програмите, с които работим. Това ще бъде повод и да се почерпим :) Сега сядаме със сестрата да направим отчета с Данина-та, а като мине всичко - ще ви кажа как е. Аз не работя много много с програма. Като я закупих първо я разучих, след това обучих сестрата. Сега аз преглеждам и разговарям с пациента, сестрата подслушва и отразява в базата данни. Така нямам грижи и всичко е на 6. ( Или почти всичко, докато от касата не поискат нещо, което да наложи нова актуализация :evil: )
lion
Мнения: 207
Регистриран на: Вто Мар 28, 2006 2:22 pm

Мнение от lion »

Аз рядко оставям сестрата да пише листите (мноооого е разсеяна горката). Все ще изтърве някоя отметка или ще сложи някое кръсче в повече и ако не й проверя листите които е написала глобата от касата е в кърпа вързана.
fotografa
Мнения: 1327
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Мнение от fotografa »

Докладам: За половин час туткане сестричката направи отчета, докато аз се щурах напред назад да купувам коли и шоколад. Програмата бачкаше О.К. На 01.06.06 минах безпроблемно на отчет. Мисля, че човек трябва да може да си свърши цялата работа без сестра, за да не бъде зависим от нея. Но ние работим в екип и сме намерили кой с какво най-добре се справя. На мен работата с хартия, отчети и т.н. определено не ми е най-силната. Но мразя сестрата да ми прави инжекциите, превръзките, кардиограмите (тя е бивша кардиологична), измерванията на бебетата. Беше голям зор да я обуча да работи с програмата, ама като свикна и видя, че с нея е много по-лесно! Ела да я видиш сега :P. Профилактичният обичайно ми отнема с кардиограмата около 6 мин. Обаче, още не съм стигнал до кръвното - и тя вече го е описала. Ако намеря нещо съществено - просто нанасям корекции.
lion
Мнения: 207
Регистриран на: Вто Мар 28, 2006 2:22 pm

Мнение от lion »

fotografa написа:... сестричката направи отчета, докато аз се щурах ...
Само да те питам - де намери тая мълчаливата сестра, щото ако аз й покажа един път поне отчетите на фирмата към касата и след един час целия град ще ме приказва какви "печалби" имам (никой не смята че това е само приход и след като се приспаднат разходите какво ще остане или всъщност няма да остане)?
Отговори