Заслужава ли си двуядрен процесор?

Софтуер за медици или медицина за вашия софтуер - проблемът лесно може да бъде решен.
Отговори
fotografa
Мнения: 1327
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Заслужава ли си двуядрен процесор?

Мнение от fotografa »

Повечето от нас работят на Уиндолс ХР. Вчера компютърджия ми обясни, че било безсмислено да ползваме двуядрени процесори с такава операционна система. По различно било със задаващата се Уиндоус 7. Нека който разбира да се изкаже по въпроса.
MilV
Мнения: 4
Регистриран на: Съб Юли 18, 2009 11:37 am

Re: Заслужава ли си двуядрен процесор?

Мнение от MilV »

fotografa написа:Повечето от нас работят на Уиндолс ХР. Вчера компютърджия ми обясни, че било безсмислено да ползваме двуядрени процесори с такава операционна система. По различно било със задаващата се Уиндоус 7. Нека който разбира да се изкаже по въпроса.
Вероятно не сте се разбрали с тоя компютърджия (ако въпросът е за евтин компютър - може, но WinXP няма нищо общо с това).

Win XP доста добре работи и ползва ефективно многоядрени процесори.
Имам впечетления от компютри с процесори от 200 MHz (на стари компютри) до последни 8 ядрени i7 процесори.

Дискусионен е само въпросът какво да бъде Intel, АМД, с 2 или повече ядра.
Мисля, че в момента за компютри среден клас (500лв-800лв, без монитора) за обработка на документи (като в лекарската практика) долните цени на двупроцесорните са нормално решение (~Core 2 Duo E7300).

ПП Дискусионен, защото на сходни цени има двуядрени (на по-високи честоти) и четириядрени (на по-ниски честоти) - ефективността зависи от приложението на съответния компютър
balada
Мнения: 6
Регистриран на: Чет Мар 11, 2010 10:35 am

Мнение от balada »

Здравейте,
Среднят клас компютър вече е с двуядрен процесор. Със сигурност Windows XP използва и двете ядра, и от тази гледна точка двуядреният процесор е от полза. Имайе в предвид, че след време може да Ви се наложи да обновите компютъра си с нова операционна система.....тъй като до колкото съм чел Майкрософт се канят да свалят поддръжката на XP до една година....ако не се лъжа.
Дано да съм помогнал.
успех.
Отговори