Заслужава ли си двуядрен процесор?
-
Заслужава ли си двуядрен процесор?
Повечето от нас работят на Уиндолс ХР. Вчера компютърджия ми обясни, че било безсмислено да ползваме двуядрени процесори с такава операционна система. По различно било със задаващата се Уиндоус 7. Нека който разбира да се изкаже по въпроса.
-
Re: Заслужава ли си двуядрен процесор?
Вероятно не сте се разбрали с тоя компютърджия (ако въпросът е за евтин компютър - може, но WinXP няма нищо общо с това).fotografa написа:Повечето от нас работят на Уиндолс ХР. Вчера компютърджия ми обясни, че било безсмислено да ползваме двуядрени процесори с такава операционна система. По различно било със задаващата се Уиндоус 7. Нека който разбира да се изкаже по въпроса.
Win XP доста добре работи и ползва ефективно многоядрени процесори.
Имам впечетления от компютри с процесори от 200 MHz (на стари компютри) до последни 8 ядрени i7 процесори.
Дискусионен е само въпросът какво да бъде Intel, АМД, с 2 или повече ядра.
Мисля, че в момента за компютри среден клас (500лв-800лв, без монитора) за обработка на документи (като в лекарската практика) долните цени на двупроцесорните са нормално решение (~Core 2 Duo E7300).
ПП Дискусионен, защото на сходни цени има двуядрени (на по-високи честоти) и четириядрени (на по-ниски честоти) - ефективността зависи от приложението на съответния компютър
-
Здравейте,
Среднят клас компютър вече е с двуядрен процесор. Със сигурност Windows XP използва и двете ядра, и от тази гледна точка двуядреният процесор е от полза. Имайе в предвид, че след време може да Ви се наложи да обновите компютъра си с нова операционна система.....тъй като до колкото съм чел Майкрософт се канят да свалят поддръжката на XP до една година....ако не се лъжа.
Дано да съм помогнал.
успех.
Среднят клас компютър вече е с двуядрен процесор. Със сигурност Windows XP използва и двете ядра, и от тази гледна точка двуядреният процесор е от полза. Имайе в предвид, че след време може да Ви се наложи да обновите компютъра си с нова операционна система.....тъй като до колкото съм чел Майкрософт се канят да свалят поддръжката на XP до една година....ако не се лъжа.
Дано да съм помогнал.
успех.