Проблем с матричния принтер

Софтуер за медици или медицина за вашия софтуер - проблемът лесно може да бъде решен.
Отговори
fotografa
Мнения: 1327
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Проблем с матричния принтер

Мнение от fotografa »

Матричните принтери обичайно не създават проблеми. Когато си купувах такъв, ме насочиха към Panasonic 1150. Работи идеално и единствения проблем , който създава е, че мачка болничните. Това ме дразни и съм решил да го сменям. Някой да даде съвет към кой модел да се насоча?
lion
Мнения: 207
Регистриран на: Вто Мар 28, 2006 2:22 pm

Мнение от lion »

Ползвам Epson , но и при мен също се мачкат. Много често също така се измъква лентата (пак при печат на болничните). Даже вече смениха една ламаринка която стои зад лентата пак заради мачкането на болничните. Но ми обясниха , че (не знам колко е вярно) проблема не е в принтера а в болничните - и по-точно лепилото за подлепване на кочаните - било нанесено прекалено дебело и преди поставяне на всеки болничен трябвало добре да се почисти - ама от къде толкова време докато отвън чакат две дузини пациенти.
fotografa
Мнения: 1327
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Мнение от fotografa »

Има принтери и принтери! Взех Панасоник КХ 1150 защото ми го препоръча продавача, а и беше най-евтин. Но мачка болничните! :( Кумът домъкна един таралясник от бунището в Норвегия, печати болнични без проблем, но той пък дава други ядове. Представителите на Хипократ от Контракс пък разпродадоха едни много яки, които даже екселски и уърдовски файлове разпечатват мого бързо, но те пък са големи тукмаци! Най- добрите ОКИ пък са си скъпи и човек тръдно ще направи такава инвестиция за едни болнични.
bioz
Мнения: 1
Регистриран на: Пон Ное 10, 2008 9:05 pm

Мнение от bioz »

Имам един въпрос във връзка с тия принтери. Задължително ли е принтера да е матричен или някакъв специален модел за печатане на болнични или става със всякакъв принтер( лазерен ). Това от принтера ли зависи или от програмата която се ползва? Мерси за отговорите
ptomoff
Site Admin
Мнения: 746
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 9:45 pm

Мнение от ptomoff »

Разликата е в хартията, върху която е отпечатан формулярът. Ако е химизирана, за да се отпечата нещо на такава хартия, трябва да е матричен, които да "натисне", за да има писания по копието. При лазерния, оригинал и копия се отпечатват всяко само за себе си. Вероятно е и до медицинска програма т.е. какви възможности за печат предоставя. Нека някой от ДжиПитата да каже.
fotografa
Мнения: 1327
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Мнение от fotografa »

Само матричен принтер върши работа за болничните, но често ги мачка. Има лек за този проблем и той е да се подложи един бял лист.
balada
Мнения: 6
Регистриран на: Чет Мар 11, 2010 10:35 am

Мнение от balada »

fotografa написа:Само матричен принтер върши работа за болничните, но често ги мачка. Има лек за този проблем и той е да се подложи един бял лист.
:D :D :D
Отговори