Откога...?

Всичко, което не се отнася до горните форуми.
Отговори
Аватар
jolene
Мнения: 81
Регистриран на: Пет Яну 02, 2009 1:26 am

Откога...?

Мнение от jolene »

Откога е нормално,някой ако ти се струва непривлекателен или грозен,ей така за нищо да го наречеш боклук?

Значи всички които не приличат на манекени сме боклуци,така ли?

Случая е следния:млад,"умен" младеж с претенции за висок интелект и добра българска граматика е лудо влюбен в своята колежка,която според неговите думи е най-красивото момиче,което е виждал...хубаво,дотук,но тя от 2 години е с момче,което обича.

И нашия главен герой две години си я харесва и всеки ден се депресира все повече и повече.Съчувствам му и се опитвам да го успокоя...явно не съм единствената.Влизам си в скайпа днеска и той на челно място е сложил цитат,който е написал друг негов приятел.

"Ми че той...жив боклук!"

До което нашия любимец е написал "Де да го виждаше тя така..."

Попитах го за кой става въпрос и какво имат в предвит,а той отвърна,че е "мъжка солидарност",защото Героя е пратил на приятеля си снимка на въпросния "боклук" прегърнал "неговото момиче".

И в случая,той обяснява "знам,че думата не се използва за външен вид,но сега няма за какво друго,защото той го е видял само по снимка".На мен ми стана кофти :?

Нямало друг смисъл,и какво...грозните хора са боклуци?

Човека не е виновен,че неговата приятелка е обект на мечтите и на други мъже,а дори и да е грозен(не съм го виждала,но предполагам,че си е добре момчето)това няма да го направи боклук...

Яд ме е,но исках просто да разбера...това неразбран български ли е...или вече наистина българите наричаме всичко неприятно за окото "боклук"?

Съжалявам,ако това се брои като спам :roll: Просто исках да чуя още мнения...
ptomoff
Site Admin
Мнения: 746
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 9:45 pm

Мнение от ptomoff »

Ако това ще те успокои, мъжете понякога си говрим така, необмислено... За което съжаляваме, но такива сме.
Аватар
jolene
Мнения: 81
Регистриран на: Пет Яну 02, 2009 1:26 am

Мнение от jolene »

Не сте само мъжете,като цяло...хората говорим глупости.

Но не е правилно да се нарича някой боклук,само защото ти се е сторил "грозен". :?
MilV
Мнения: 4
Регистриран на: Съб Юли 18, 2009 11:37 am

Re: Откога...?

Мнение от MilV »

jolene написа:Откога е нормално,...
Всичко е ясно, само не си казала ти от кога се захласваш по "млад,"умен" младеж с претенции" :)
Впрочем, ти как би оценила "най-красивото момиче"?

И, защото питаш за мнение :), мисля, че в ежедневието могат да се дадат и хипрболизирани оценки - не е съществен проблем.
Много по-сериозен е въпросът защо ти си толкова впечетлена.
Дай това да обсъдим :)
Аватар
jolene
Мнения: 81
Регистриран на: Пет Яну 02, 2009 1:26 am

Мнение от jolene »

Не се захласвам,макар че разбирам защо би изглеждало така :) Няма да почна да го одумвам,човека си има добри качества,но почти не общувам с него,че да се захласна.

Момичето наистина ми се стори доста хубаво и по това,което чух за нея,има и добро сърце-това ми направи положително впечатление и ми създаде добро мнение за нея :) Не я познавам лично,за да я оценя.Но по външен вид наистина ми се стори привлекателна!

Колко глупава съм,че не знам думата "хипроболизирам" какво означава :o съжалявам,не разбрах :lol: Ако можеш,обясни :)

Аз съм впечатлена,защото от много време страдам от подобни определения.Не мисля,че някой ще повярва,че просто ме хваща яд като видя някой да бъде неправилно определен и нападнат,но си е така.Била съм и на мястото на този "боклук"в редките случаи в които съм била с "най-красивото/готиното" момче което еди-коя си била виждала.Вярно,никой не е тръгнал да ме обижда в очите,но нито съм сляпа,нито глуха и съм знаела какво се е шушукало зад гърба ми.Искрено съжалих човека,защото докато не разбера,че той е с нещо лош човек,няма как да мисля лошо за него и да кажа,че си го е заслужил.

Външния му вид какво значение трябва да има? :? Тя като го обича,не може ли другите хора да го приемат?Според мен факта,че Младежа две години е влюбен само в нея е малко по-особен.Може наистина да е нещо забележително,но според мен той трябва да си намери друго момиче(не мен,ние дори не сме от един град :lol: ) и да се опита да бъде щастлив с нея,не да си излива злобата на някакъв нейн приятел,който дори не подозира,че съществува.
MilV
Мнения: 4
Регистриран на: Съб Юли 18, 2009 11:37 am

Мнение от MilV »

jolene написа:... че не знам думата "хипроболизирам" какво означава :o съжалявам,не разбрах :lol: Ако можеш,обясни :)
Проблемът не е в теб, грешно съм написал "хиперболизира"
Литературното значение (според Wiki, а не можах да сложа линка - форума дава грешка)
литературен похват — преувеличение

Изглеждаш много чувствителна, не е на добре в тия времена.
И какво, като не сте от един град? Няма поводи за срещи ли? Явно сте близки :)
Аватар
jolene
Мнения: 81
Регистриран на: Пет Яну 02, 2009 1:26 am

Мнение от jolene »

Изобщо не сме близки,пишем си от време на време и то рядко-обикновено аз коментирам нещо което е писал той в блога си и от там тръгва разговор-който не е особено дълъг :lol: В последните два дни приказвахме за по-дълго-но единия повод беше че той беше депресиран и исках да го успокоя,а втория,че видя моя снимка и това поразчупи леда (естествено,не се меря с неговото момиче,но ни даде повод просто да говорим за нещо :lol: ) Обаче след това му изявление категорично отидоха отношенията;в смисъл,аз спрях да му пиша,а ако аз не пиша първа,обикновено той също е мюют.Може и да се е почувствал малко неловко,след като с,макар и по-културни думи,му дадох да разбере че не ми е харесало неговото отношение.

Досега само се шегуваше,че "хване влака и идвал",даже няколко пъти ми даде телефона си,веднага добавяйки убедителното "не се шегувам,това е номера!"обаче така ми е паднал сега в очите,че нямам желание за срещи :lol:

Да,много съм чувствителна,това е тъжната истина.Все тръгвам да търся правилното и доброто,че правя и опити да се "боря" за него.Понякога мисля,че си губя времето,но не мога да не кипна от яд,когато гледам нещо,по моя преценка,че е "неправилно".

Не знам защо :roll: наистина не е хубаво качество.
Отговори