Я сега да видим и войниците и политиците как ще се разбират!

Всичко, което не се отнася до горните форуми.
Заключена
lolita_plamenova
Мнения: 3
Регистриран на: Нед Юни 21, 2009 12:56 am

Я сега да видим и войниците и политиците как ще се разбират!

Мнение от lolita_plamenova »

Българската армия няма нито едно пленено знаме, били сме известни като „Прусаците на Балканите”, всички загубени битки ги „дължим” на некадърните български политици. Днешните, по всичко личи, надминаха някогашните – армията е поставена на колене, добрите професионалисти са в пенсия и им се налага да охраняват банки и складове, за да хранят семействата си. Някога офицерите са били едни хората с най-висок престиж в обществото, а днес са обект на подигравки от полу-грамотни политически безгръбначни!

И не е ли време да си зададем един въпрос – ДОКОГА ТАКА? Няма ли точно българското войнство най-голям потенциал да бъде основа на една по-морална и ефикасна политика? Години наред в цял свят разни корпоративни лешояди и техните политически марионетки обясняваха как държавата трябва да намали контрола си, да съкрати разходите за армията и куп други глупости... КАКВО СЕ ПОЛУЧИ ОБАЧЕ:

1. Световната финансова криза доказа, че когато стане напечено – ВСИЧКИ ЧАКАТ ПОМОЩ ОТ ДЪРЖАВАТА.

2. Когато стане природно бедствие – като наводненията в Щатите преди няколко години – АРМИЯТА И НАЦИОНАЛНАТА ГВАРДИЯ ТРЯБВА ДА СПАСЯВАТ ОТНОВО ПОЛОЖЕНИЕТО

3. Всички негодуват срещу контрола в обществото, (камери по улиците, специални разузнавателни средства и т.н.) но когато станат жертва на престъпление – ОЧАКВАТ ПОЛИЦИЯТА И ДЪРЖАВАТА ДА НАМЕРИ И НАКАЖЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ.

Мога да дам още много примери, но за тях вие и сами ще се сетите... Въпросът е, дали можем самите ние да ДЕЛЕГИРАМЕ властта на хора, които се отнасят с отговорност към нея. Кадровите и запасните офицери имат управленски потенциал, който към момента е 100% НЕИЗПОЛЗВАН – никой от настоящите политически мошеници няма интерес от това. Военните сякаш са намерили правилния път – създали са политическа организация „За Родината” и обещават да решават ежедневни проблеми на хората – но дали някой ще им се довери? Дали самите те ще са достатъчно единни, за да вкарат депутати в парламента и да защитят националните интереси...
Аватар
jolene
Мнения: 81
Регистриран на: Пет Яну 02, 2009 1:26 am

Мнение от jolene »

Не искам да обиждам никого,но си задавам въпроса защо по време на изборите всички избраха този форум за да говорят за политика и по-точно...само за организация "За Родината",като вече има такава тема по-горе :)

Не за друго,първо...тук не влизат редовно много хора,повечето са/сме хора с някакво оплакване и търсещи съвет.

Второ,както вече казах,има една такава тема...защо просто не се създаде една обща тема "Политика" и да говорим там за всичко свързано с всички партии?

Само предложение 8)
ptomoff
Site Admin
Мнения: 746
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 9:45 pm

Мнение от ptomoff »

Аз бих казал, намерете си друг форум. Тук за политика няма да се говори.
Заключена