По въпрос едно - НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДОСТАВЯТ оригинали!!! Ако трябва, заверяваш при нотариус (3,60 лв на документ). Една от причините е точно да не се загубят.Xsi написа:Затова сега се ровя из интернет и след като намерих вашият сайт и ви позапознах с моята лична идилия, искам да ви попитам следните няколко въпроса:
1. Имат ли право от комисията да ми задържат/отнемат личните ми оригинали от заболяването - снимка; документация; епикризи; изследвания?
2. Редно ли е да се подпиша на документа (писмото пратено ми от ТЕЛК) - че не съм провел изследванията които така и не съм видял каде са написани, и това писмо да се ЗАВЕЖДА като ДОКУМЕНТ?
3. Имат ли право лекарите да изземват част от документирата ми информация - като се има напредвид че тя бива повредена като цялостен документ?
4. Според вас какво да правя от тук нататъка - след дори като си поисках отново писмото изпратено ми от ТЕЛК, те ми отказаха - прехвърляха ме от лекар на лекар и в последствие се стигна до извода че... "Евентуално ако желаеш можеш да обжалваш" ?!?
По втория въпрос - къкъв е този документ?
Трето - нямат, но ако си дал(а) оригиналите, нняма как докажеш, че си имала тези документи, освен ако не си изкараш копия.
По четвъртия въпрос - може да се обжалва ршение на ТЕЛК, не писмо и то до две седмици от получаването му.
Сложен ти е казусът и явно няма да минеш без консултация с адвокат.