Отворено писмо до учителите на Република България

Всичко, което не се отнася до горните форуми.
Отговори
ptomoff
Site Admin
Мнения: 746
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 9:45 pm

Отворено писмо до учителите на Република България

Мнение от ptomoff »

Уважаеми, български учители!

Изразяваме пълната си подкрепа към Вашия протест. Вие показвате на правителството и на целия български народ, че не може повече думата “учител” да е синоним на покорен държавен служител. Вие сте тези, които полагате един от най-отговорните видове труд. Вие сте тези, на които всяка сутрин поверяваме най-скъпото – децата си. Вие сте тези, които повече боледувате и ние го виждаме най-добре. Вие сте тези, на които не стигат заплатите за нормален живот. Вие показвате, че отстояването на съсловните интереси се постига с твърдост, решителност и издържливост. Вие заслужавате признанието и уважението на всички нас не само с ритуалните букети на петнадесети септември и клишираните речи на двадесет и четвърти май. Вие не заслужавате сто процентно увеличение на заплатите. Вие заслужавате много повече и щом като единствените , от които могат да се вземат пари са здравните работници – нека ги вземат.

Ние не Ви разделяме на ниско и високо квалифицирани – за нас Вие сте учителите на България, тези, които ни учихте, а сега учите нашите деца и внуци. За това, скъпи наши учители, приемете нашата дълбока благодарност към Вас, към труда Ви, към благородната Ви професия. Молим Ви, останете си нашите учители, защото ние, за разлика от други, няма с кого да Ви сменим. Молим Ви, бъдете всички заедно и единни, защото ние се радваме, че сте много и за нищо на света не бихме Ви съкратили не на половина, а и дори с един единствен човек. Но Ви молим, да ни предадете и този урок по обществено достоинство, който вече започнахте: как да сме единни, как да покажем на всички около нас, че така повече не може, как да гледаме децата си с достойно вдигнати глави.

Ние сме дали Хипократовата клетва, където пише: “На учителя, който ме е учил да лекувам, ще гледам като на баща: ще му помагам да живее и ще му давам, каквото му е нужно и ще гледам децата му като свои братя”.

Още веднъж приемете нашата пълна подкрепа и дълбокото ни уважение към Вас, приемете нашата искрена благодарност за това, че Ви има.

“Който носи мъжко сърце и българско име” трябва да Ви подкрепи – “богатият с парите, бедният с ума”.

С уважение:
УС на СОПЛС
Последна промяна 1 на ptomoff, променена общо 0 пъти
fotografa
Мнения: 1327
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Мнение от fotografa »

Мога да кажа, един от хората, които са ми помогнали да се изградя като човек е учителят Николов, който сега е говорител на стачниците. Съпругата ми също е била негов ученик. Ние благоговеем пред този човек и ще му бъдем благодарни до гроб. Благодарим на всички наши учители и ги подкрепяме!
kcom
Мнения: 13
Регистриран на: Вто Окт 23, 2007 9:52 pm

Мнение от kcom »

"Вие заслужавате много повече и щом като единствените , от които могат да се вземат пари са здравните работници – нека ги вземат. "

Колко фалш, патос и лицемерие :(
fotografa
Мнения: 1327
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Мнение от fotografa »

Няма фалш. Нашите учители го заслужават. Говорителят на стачниците Николов ми е преподавал литература. Мислиш ли, че поне малко не съм му задължен?
Отговори