Кандида - оплакване от гинеколози в София

Искате да се оплачете или да похвалите някой лекар, фелдшер или медицинска сестра.

Модератори: fotografa, Bulgaricus

fotografa
Мнения: 1327
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Мнение от fotografa »

Това с гъбичките е досасен проблем. Различните организми (а и различните микроорганизми )реагират различно на терапията.
jasi
Мнения: 99
Регистриран на: Пет Окт 31, 2008 3:42 pm

Мнение от jasi »

То не само с гъбичките е досада , но и с бактериите.
Няма как , лекуваш ги лекуваш ги и накрая пак от някъде дойдат.
fotografa
Мнения: 1327
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Мнение от fotografa »

Ами то човек не може все да бъде здрав. Нека правим каквото можем за здравето си, пък да става каквото ще. Мога да ти пожелая да си здрава като камък, ама камъните не боледуват защото не са хора.
jasi
Мнения: 99
Регистриран на: Пет Окт 31, 2008 3:42 pm

Мнение от jasi »

Благодаря за пожеланието fotograf , бъди жив и здрав и ти !
Казваш каманите не боледували , но камъните също ги нападат гъбички и лишеи , само дето не показват , че ги сърби :)
зори
Мнения: 1
Регистриран на: Вто Юли 20, 2010 9:25 pm

Re: Кандида - оплакване от гинеколози в София

Мнение от зори »

относно: кандида

лекарството е орангал, лечението трае три месеца. Доколкото си спомням на месец по десет дена се пие. За мен това е лекарството. Опитайте!!!
Guendolinka
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2011 3:22 pm

Мнение от Guendolinka »

След проведен 5-минутен профилактичех преглед и микробиологично изследване, д-р Майсторов ми предписа augmentin, силен антибиотик с който трябвало да се излекуват лактобактериите, които били в повече. В резултат на това"лечение" получих гъбички, нещо от което се страхувам, но досега не съм имала (редовните профилактични прегледи при гинеколог са нещо на което държа)! Новият гинеколог, при когото отидох беше изумен от това че ми е предписан антибиотик при условие, че лактобацилите са щит срещу патогени микроорганизми във влагалището. Разходите за лечението ми, както и неудобството са за моя сметка. Не бих отишла втори път за каквото и да било при този "специалист" Майсторов, който по този примитивен начин разболява здрава жена !
Radiation

още една история

Мнение от Radiation »

Здравейте дами,

Аз бях на 18 когато за първи път ми откриха кандида (преди 10 години). Не си спомням с какво ме лекуваха тогава - мисля, че бяха поне 2 препарата. Един за орално прилагане и един на вагинални таблетки. После ми се е случвало още няколко пъти - винаги съм ходила на гинеколог, но лечението е било винаги горе-долу еднакво. Лекарствата също.
И при мен нещата са сега хронични.

Все пак за 10 години съм открила някои неща, които ми помагат да се справя с кандидата и да не я оставя да ми контролира живота.

Най-общо тя се появява когато съм под стрес. Някоя от вас беше писала за смяната на сезоните. Особено около смяната на часовника, когато си разбутваме вътрешния часовник, има добра възможност за гъбите. Или просто стрес на работа, както е в моя случай. Стреса се отразява много негативно на имунната система, отслабва я, и гъбите ликуват.

При първи симптоми - още преди да усетя сърбеж или някакъв друг вид дискомфорт усещам по настроението си, че нещо става. Не знам каква е причината, но изпадам в нещо като минидепресия в началото на заболяването. Нямам желание и за секс. Аз обикновено разпознавам това и се проверявам на този етап.

Сърбеж - ако се е стигнало до там, проверката е задължителна и най-вероятно ще откриете познатите бели парцали.

Лекувам се с Микомакс 150 мг - малко трудно ми го дават без предписание, което за мен е знак, че е доста силно лекарство и не трябва да се прекалява с него. Вземам го изключително рядко, по 1 таблетка!

По време на лечението може да използвате и тампони напоени с кокосово масло - то е натурален продукт с антимикотично действие. Може да се ползва и за лубрикант! Мирише хубаво и е полезно ;)

Никакви сладки неща! Кандидата се храни с тях, както някоя от вас вече спомена. Точно и затова може да ви се яде много когато се болни, но се въздържайте! Препоръчва се прием на кисело мляко (но истинско!)

Много вода
- убитите клетки трябва да се изкарат от тялото за да не се трупат токсини.

За мен корена на проблема е как се справяме със стреса. Защото никога не се разболявам когато съм спокойна и щастлива.
Успех!
Отговори