Възпаление на горните дихателни пътища?!

Модератори: fotografa, Bulgaricus

Заключена
sta
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 3:02 pm

Възпаление на горните дихателни пътища?!

Мнение от sta » Пет Апр 02, 2010 4:43 pm

Добър ден!

Миналата събота се събудих с температура, останах вкъщи същия ден и неделя, но не мина. Появи се и някво неразположение в горната част на трахеята (в горанта половина на областта от слънчевия сплит до врата) и се притесних да не е плевмония, защото вече съм карал няколко.
В понеделник отидох на перглед при ГП-то ми. Тя ме прегледа. Диагностицира - Инфекция на Горните дих. пътища и ми предписа антибиотик "Фромилид" и сироп "N-Ti-Tuss". Почнах да зимам Фромилида 500мг - сутрин и вечер, но не взех сиропа, защото нямах кашлица (лекарката каза, щом нямам да не го взимам).
В сряда продължих да имам температура (вечерта беше 39.5; сутрин 37.9), но и започнах леко да кашлям. Билката в трахеята слезе до слънчевия сплит и си помислих, че сега вече е слязло към белите дробове. Отидох на лекар - каза ми, че още е в трахеята, нищо не се чува при преслушването на дробовете, с тях сичко е наред.
В четвъртък сутринта температурата падна рекорно до този момент - 37.5. Следобяд кашлицата се увеличи и си купих сиропа, който ми беше предписан по рано. При изпълване на белите дробове с въздух се появиха някви бодежи в сърдечната област (и днес има, но по-слаби). Обадих се на лекарката тя ми обясни, че това е от възп. на ГДП и е нормално. Вечерта дигнах 39.1.
Днес, петък 02.04.2010, се събидих с 37.0, но сега пък се появиха хрема и продължавам да кашлям. Странното е, че като си духам носа (изкарвам рязка възд. струя) имам чувството, че дробовете ми се слепват (отстрани в началото на ребрата), подобно е се едно някой те гъделичка (ръчка), но не ти е смешно, а се стягаш някак. Също така изхрачвам секрети - бели, понякога жълтеникави, което си е нормално. Преди малко имах 37.3 темп и преполагам, че вечерта - най-много дигам към 22:00 вечерта - ще я дигна отново до 39....
Та въпросът ми е - нормално ли е да протича по този начин лечението - толкова време и без кой знае какъв ефект? В понеделиник като отидох на преглед температурата ми беше 39.7-8, а вчера я дигнах до 39.3-4?
Колко време протича нормалното лечение на възп. на ГДП?
Възможно ли е да съм грешно диагностициран?


24г/189см/76-7кг
взимам:
- фромилид
- ен-ти-тусс
- витамини ц и б, цинк
- селенгин и кавинтон предписани ми от УНГ специалист, заради шум в ушите и световъртеж, които имах преди 24-5 дни. световъртежът изчезна изцяло, шумът също беше, но се върна след като се разболях (не е постоянен; не се шашкам защото го има в противопоказанията на фромилида, че може той да го причинява).

Благодаря предварително.

Заключена