Инфекциозна мононуклеоза - вече не знам какво да правя!

Модератори: fotografa, Bulgaricus

Заключена
Sigrina
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Мар 26, 2010 3:35 pm
Местоположение: София

Инфекциозна мононуклеоза - вече не знам какво да правя!

Мнение от Sigrina » Пет Мар 26, 2010 4:27 pm

Здравейте!
Имам нужда да бъда посъветвана от добър специалист, защото вече не знам какво да правя!
Почти на 20 години съм, висока съм 165 и страдам от наднормено тегло (ще го спомена само на лични).
През август месец миналата година ми беше поставена диагноза инфекциозна мононуклеоза. След направените изследвания се оказа, че не я карам за първи път. Един месец бях като залепена за леглото, със силно изразени симптоми на заболяването. Оправих се, но се оказа, че отслабналият ми имунитет е провокирал мононуклеозата и декември месец изкарах един курс с Изопринозин.
За съжаление обаче от понеделник тази седмица започнах да се чувствам зле. Усещам болки по ставите и сухожилията (най-вече гърба) и имам температура. Мислех си, че просто времето е лъжливо и съм настинала, но уви! Мононуклеозата е рецидивирала, само че този път само лимфните ми възли и областта зад ушите са много подути и ме болят, имам температура и усещам тежест в коремната област и далака. Други симптоми няма.
Знам какво представлява заболяването, как протича и т.н., но не знам какво да направя, за да го спра да рецидивира? Не спортувам активно, но ходя пеша поне 1 час на ден и ям зеленчуци. Пия Котешки нокът на GNC и въпреки всичко имунната ми система е слаба.
П.С. Когато бях на 6 години пак карах инфекциозна мононуклеоза.
П.С.2 Не знам дали това има значение, но попринцип всяка година много боледувах през зимите. Всеки един грип се усложняваше до ангина. През две седмици бях болна, докато когато бях на 12 ми извадиха и трите сливици. Заради ангините страдах от камерна екстрасистулия и пих бетаблокер 4 години. После гриповете започнаха да стават бронхити и бронхопневмонии и така до тази година, когато се ваксинирах с Ваксигрип. Да чукам на глава и на дърво, обаче нито веднъж не съм боледувала като изключим мононуклеозата разбира се!
Правени са ми тестове за алергии - имам само към плесен, мухъл и кандида. Живеех в къща, в която имаше мухъл и плесен и ме лекуваха с кортикостероиди, от които много напълнях. Както и да е, вече не ги пия и живея на друго място, където няма нито едно от горе упоменатите.
Правила съм си и имунологични изследвания, от които сега ще напиша резултатите само на нещата, които не са в норма, защото са адски много иначе:

Серумен комплемент по Манчини С3: 2.13 ( реф. гр. 0.50-2.00 )
Абсолютен брой на левкоцитна субпопулация
Лимфоцити: 4.093 ( реф. гр. 1.0-2.8 )
Общи Т клекти CD3+ : 2.687 ( реф. гр. 0.7-2.5 )
Т-супр цитотокс CD3+CD4+ : 1.248 ( реф. гр. 0.2-1.1 )
Общи B клетки CD19+ : 0.917 ( реф. гр. 0.1-0.7 )

Моноцити (CD14++CD16-) : 87.1 ( реф. гр. 45.2-73.3 )
Незрели дендритни клетки (CD86+) : 28.7 ( реф. гр. 13.3-27.0 )

Активирани Т - хелперни клетки (CD4+CD25+) : 9 ( реф. гр. 42.4-61.0 )

Ако някой може да ме посъветва моля да го направи... :(Пропуснах да спомена, че пия Роксистад от четвъртък и от вчера ми се появи обрив по цялото лице, днес вече имам и по врата и почти до раменете, спрях го и си самоназначих Ериус.
П.С. Възможно ли е при шарка да имам обрив само по лицето и врата? Защото не съм карала шарка като дете?

Заключена