Проблем с трикуспидалната клапа

Модератори: fotografa, Bulgaricus

Заключена
Нели Иванова
Мнения: 1
Регистриран на: Вто Мар 23, 2010 10:49 am

Проблем с трикуспидалната клапа

Мнение от Нели Иванова » Сря Мар 24, 2010 10:13 am

Здравейте! Съпругът ми е на 58 г., 94 кг, 173 см. Заключението от последната ехокардиография е: ЛК - със сегментно смутена кинетика /ХПМ/ при добра глобална систолна функция - в покой. Дилатирано ЛП. Сигнификантна М
р-тация и лекостепенна стеноза. АО р-тация ІІ ст. Умеренотежка - високостепенна ТР р-тация. РХ. В момента той приема Синтром, Софтензиф, Конкор, Лориста. Предлагат ни оперативно лечение. Какво е Вашето мнение?

Аватар
Bulgaricus
Мнения: 2427
Регистриран на: Пон Ное 05, 2007 4:16 pm
Местоположение: Германия

Мнение от Bulgaricus » Сря Мар 24, 2010 2:50 pm

Здравейте,

това, че въпросната трикуспидална клапа не работи означава, че в момент, когато тя трябва да "затваря", защото кръвта трябва да се изпомпва само в една посока, тя има дефект и не може да затваря напълно и част от кръвта се връща при повишаване на налягането в дясното предсърдие, а не се изпомпва в дясната сърдечна камера.

За да се прецени трябва ли операция или не се вземат много фактори под внимание:

1. На каква възраст е пациентът?
2. До колко тази недостатъчност на клапата е сериозна, за да изисква операция?

Кардиолог трябва с функционално изследване да прецени дали рискът от операция е по-малък от този съпругът Ви да не се оперира.

Ако не се оперира, то има възможност да се образува тромб, последиците на който са инсулт или инфаркт. Ако се оперира, съществуват други сериозни опасности, които произлизат от всяка сърдечна операция.

Няма съвет, който да може да Ви бъде даден и който да е валиден във всеки случай. Медикаментозно не може да се излекува.

Поздрави,
Bulgaricus е студент по медицина и служител в помощна организация на немската Бърза помощ в Германия. Общите условия на отговорите му са посочени под: http://bggp.net/viewtopic.2900.html

Заключена