Подути лимфни възли

Модератори: fotografa, Bulgaricus

Заключена
Enchev75
Мнения: 1
Регистриран на: Пон Мар 22, 2010 1:13 pm

Подути лимфни възли

Мнение от Enchev75 » Пон Мар 22, 2010 2:34 pm

Здравейте!

От гр.Силистра съм и бих искал да задам няколко въпроса:

Синът ми е на 2год. и 10м. тежи 11,500кг.височина 95см. и има подуване на лимфни възли около шията;вратът;слабините и под мишниците. В зоната на мишниците;слабините са по-малко изразени,не се виждат, само се напипват. Проблема е най-забележим по шията в дясно и по-малко на вратът. Преди 1год. след настинка се появиха на вратът с големина на бобено зърно. Обърнахме се към личния доктор и той ни прати на кръвни изследвания;Изследванията бяха добри и ни предписа антибиотик, който приемахме 10 дни. Всичко като ,че ли малко отмина, лимфите отзад малко спаднаха, но до известна степен все още личат. Преди 1м. след симптоми на запушен нос,зачервено гърло и лека кашлица се подуха и в областа на шията като отляво е почти незабележим а отдясно видимо уголемен някъде с размер на дължина около 3см.и широк около 1 см.
Отидохме отново при личния доктор,пак изследвания на кръвта;добри отново.
От няма на къде вече бяхме изпратени на хематолог. Д-р. Маркова откри ,че освен на шията и вратът има подути лимфи и под мишниците и слабините,след основно палпиране.Провери и в зоната на корема, но каза ,че няма и това било добре! След целия този обстоен преглед,констатира заболяване "Инфекциозна монуниклеоза"
Предписа ни антибиотик и още някакви капки,които ни приготвиха в аптеката;капките се поставят в носът и са с голям брой различно съдържание. Трябваше да ги даваме на 3 пъти по 5дни ,като между всеки 5 дни почивка.
Знам,че трябва да спомена медикаментите,но ми е много трудно да ги разчета от рецептата,съжалявам! Знам само,че антибиотика е широкоспектърен, а и капките също!
След около месец и нещо лимфите значително намаляха,като видимо поизчезнаха, единствено на пипане все още се усещаха.
И така до тук долу-горе добре, но преди 2дни след повишена температура със зачервено гърло нещата се повтарят наново! Лимфният възел отдясно отново се поду,почти със същите размери като първия път.Тоест Д-р. Маркова каза,че са група лимфни отдясно не е само един!
Искам да попитам какво бихме могли да направим от-тук насетне!? Моята съпруга и аз сме много притеснени и какво ли не ни минава през главата вече!!!
Моля, за съвет!!!

С най-добри пожелания:


сем.Енчеви

Аватар
Bulgaricus
Мнения: 2427
Регистриран на: Пон Ное 05, 2007 4:16 pm
Местоположение: Германия

Мнение от Bulgaricus » Пон Мар 22, 2010 11:32 pm

Здравейте,

Какъв бе антибиотикът от преди една година и в каква дозировка?

Кои изследвания на кръвта са правени точно и какви са стойностите?

"Инфекциозна монуниклеоза" би довела до подобни симптоми, да.

Какъв е вторият антибиотик и какви са капките?

Ако не можете да ги разчетете от рецептата ги разчетете от опаковката.

Като отговорите пак ще пиша.

Въпросната лекарка педиатърка ли е?

Поздрави,
Bulgaricus е студент по медицина и служител в помощна организация на немската Бърза помощ в Германия. Общите условия на отговорите му са посочени под: http://bggp.net/viewtopic.2900.html

Аватар
Bulgaricus
Мнения: 2427
Регистриран на: Пон Ное 05, 2007 4:16 pm
Местоположение: Германия

Мнение от Bulgaricus » Съб Мар 27, 2010 5:10 pm

Здравейте,

отговарям при първа възможност.

Детето трябва да се прегледа от специалист по детски болести.

Хематологията е вътрешна специалност и в случая не е грешна, но педиатрите имат по-добър опит при лечението на деца, трябва да се поинтересувате, може и от страницата на НЗОК като каква е регистрирана лекарката, ако не Ви е удобно да попитате.

Кръвните изследвания с тази предистория и на тази възраст не бива да ги коментирам, за да не всявам смут.

Приложените лечения не ми се струват противопоказни.

Въпреки всичко ми липсва информация, дали след толкова много антибиотици е правена посявка и антибиограма, за да се види коя точно е инфекцията на детето?

В тази възраст имунната система започва да се сблъсква с всички инфекции на ежедневието и е нормално децата на тази възраст да боледуват.

Все пак, когато предисторията е толкова дълга трябва да се определи чрез посявка точният причинител и да се пребори целево, защото децата не могат да приемат повечето антибиотици, а и капките, които сте му давали са антибиотик и кортизон, разтворени в "минерална вода".

Детето има ли някакви оплаквания или само видими са тези увеличения на лимфните възли?

Поздрави,
Bulgaricus е студент по медицина и служител в помощна организация на немската Бърза помощ в Германия. Общите условия на отговорите му са посочени под: http://bggp.net/viewtopic.2900.html

Заключена