За отговорите от Bulgaricus --Обновено на 27-03-2010--

Модератори: fotografa, Bulgaricus

Заключена
Аватар
Bulgaricus
Мнения: 2427
Регистриран на: Пон Ное 05, 2007 4:16 pm
Местоположение: Германия

За отговорите от Bulgaricus --Обновено на 27-03-2010--

Мнение от Bulgaricus » Нед Ное 08, 2009 2:14 am

За отговорите от Bulgaricus

АКТУАЛНО: Във форума се очаква промяна от 15.04.2010, която ще позволи по-често отговаряне на въпросите Ви. Поради служебни ангажименти до 23.04. ще мога много рядко да отговарям.

Скъпи пишещи във форума,


виждам необходимост от внасяне на известна яснота, отностно моето участие във форума, което, не само според мен, заслужава отделна тема.

1) В този форум не давам рецепти и не препоръчвам терапии, а пиша своето лично мнение като обикновен гражданин във връзка с диагностика, терапия и по общи оплаквания от всякакъв характер.

2) Коментирам и вече прилагана терапия от лична човешка гледна точка, въз основа на досегашния ми опит в сферата на медицинската, социалната и правната помощ. В изключителни случаи споделям за алтернативна терапия, за която съм чел и често давам мнението си за такава.

3) Не съм лекар, а "парамедик" в Германия и следвам медицина. Не натрапвам мнението си на никого и никой не е длъжен да го слуша или следва. Името ми стои в профила ми. Там може да се види и интернет страница на едно от местата, където работя, както и моя снимка. Лекарското мнение е винаги това, което е миродавното при избиране и при прилагане на лечение. Моето мнение, като нелекар е само информативно и неекспертно.

4) Не съм в състояние да отговарям на лични съобщения във форума! Това не произлиза от високомерие или от нежелание, а от чистата физическа невъзможност да отговоря на 600 лични запитвания на година. Освен това такива лични запитвания не стават достояние на широката публика и от тях същата няма никаква полза, а форумът е затова.

5) ЗА ЛИЧНИТЕ СЪОБЩЕНИЯ: В изключителни случаи все пак е възможно да ме намерите лично в реално време (почти винаги) при условията на точка 11.

6) На всички пишещи във форума отговарям по ред на запитването. Запазвам си правото да не отговарям на лица, които не са дали изисканите преди да си пуснат публикацията данни. Те да не чакат отговор. Запазвам си и правото при наличие на особени причини да давам отовор извън поредицата на запитване.

7) Обикновенно отговарям на нелични запитвания вечер, но това не е сигурно, защото е зависимо от външни фактори. Бързи отговори има само по условията на точка 11.

8 ) При необходимост ще актуализирам горепосочените условия, без предизвестие.

9 ) Писането на лични съобщения не ускорява отговорите. Единственият начин е посочен в точка 11). Разбирам, че всеки иска бърз отговор, но всички запитвания трябва да са равнопоставени, освен когато не се променят предпоставките на питащия. Моля за разбиране, че повече от това няма как да мога да направя!

10) Ако се натрупат много неотговорени запитвания и отговорът на старите ще е, поради естеството на запитването, закъснял или неактуален, то мога да отговарям по ред на запитванията, като започна от най-новото и тръгна към най-старото с цел на колкото се може повече лица да им се отговори навреме, а не да се отговаря на акутни запитвания, които са били акутни преди две и повече седмици и сега вече вероятният отговор няма да доведе до нищо.

11) Възможно е да дам мнение по въпрос, което да е бързо и лично, както и по имейл. Това мнение е извън ангажиментите ми в този форум и не е безвъзмездно. За такова платено мнение, ако някой желае то да е бързо (до 24 часа) и информативно, могат да бъдат приети пари по банков превод или по Paypal, като ориентировъчната цена на публикация е 10 Евро, а при уточняващ въпрос е 5 Евро. Парите ги дарявам за благотворителни проекти, ако някой желае, може да получи и данъчен документ за плащането и за какво са били похарчени.

С поздрав,
Булгарикус
Последна промяна 18 на Bulgaricus, променена общо 0 пъти
Bulgaricus е студент по медицина и служител в помощна организация на немската Бърза помощ в Германия. Общите условия на отговорите му са посочени под: http://bggp.net/viewtopic.2900.html

fotografa
Мнения: 1339
Регистриран на: Чет Мар 23, 2006 7:36 pm

Мнение от fotografa » Нед Ное 08, 2009 2:04 pm

Искам да благодаря на колегата, че от такова растояние мисли как да помогне на сънародниците си в този форум. Сега дано и те се замислят как сами да си помогнат. Както е написано със златни букви в "Дванайсетте стола " - делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се. С това съвсем не искам да кажа , че лекарите абдикираме от своя пост и от мисията си да помагаме. Вече започна да ми нагарча, като мина покрай спирката с налепени некролози на бивши пациенти. Като се запитвам къде сбърках спрямо тия хора разбирам, че нещо особено не съм сбъркал. Само да не си помислите , че се вземам за човек , който не бърка и не греши. Бъркам и още как! Но да се върнем към въпроса, защо тези хора не са сред нас. Един не искаше да спре да пуши и получи инфаркт, друг като него пък си замина от рак на белия дроб, пиячите получиха цироза, тия дето преяждаха - диабет. И така нататък и така нататък...И къде е моето място? Вчра един приятел ми каза - Баща ми май е жив благодарение на теб. Ами май да- отвръщам му. Ала вътрешно това вече като че ли не ме радва толкова. Проблемът е в това, че ако пациентът застане до лекаря срещу болестта, те вече имат някакъв шанс да се справят. Обаче, ако лекарят е от едната страна, пациента от другата, а по средата е болестта, какво може да бъде направено?

Аватар
Bulgaricus
Мнения: 2427
Регистриран на: Пон Ное 05, 2007 4:16 pm
Местоположение: Германия

Мнение от Bulgaricus » Пон Ное 09, 2009 12:13 am

Здравей,

това е и според мен вечната дилема, че лекарят не лекува, а може само да помогне на пациента да се излекува сам. А пациентът си мисли, че медицината е напреднала, като другите науки и очаква невъзможното. Уви, в нашата сфера сме много по-назад от колегите по другите науки.

За съжаление няма аз как да отговоря на всички и се налага да има някакви правила вече. Не виждам друг изход.

Поздрави, Булгарикус

Заключена