здравни осигуровки на студенти

Ние питаме, НЗОК отговаря
Отговори
Неврие
Мнения: 5
Регистриран на: Пон Апр 05, 2010 8:18 pm

здравни осигуровки на студенти

Мнение от Неврие » Вто Апр 06, 2010 12:17 pm

Здравейте на всички !
Имам голям проблем със здравните в университета ,който следвам!
как да ви обесня накратко незнам,но знам че всеки си гони интересите!
Студентка съм първа година... в началото на записването трябва да се попълват документи за здравните както си е редно,НО при моито попълване и не само на мен ами и др колеги се оплакват,самия формуляр е измислен по много прост начин че се обърква човек или разбира грешно! сега ако ви обясня много дълго ще стане! и разбира се при предаване на попълнени документи, трябва - уж са длъжни да проверят и да пипат кое как сме попълнили,но това при някои се пропуска!
ТА почнал е университета по погрешка да плаща моите осигуровки и после е прекъснал! става въпрос за 5 месечен период вече! видях цялата олелия когато ходих на лекар за направление и не ми беше отпуснато!-логично!
А беше спешно и трябваше да платим от джоба си към 200лв за прегледи кадето казаха че нищо ми нямало-но това е др!
после майка отиде говори с тях аааабеее дълга и широка

Накратко питам независимо от грешките дали тяхни или мои-как да ги платим тези осигуровки,защото трябва да ходя на лекари, а не съм милионер!
В НАП отказаха ние да платим-тъй като щом университета е почнал да плаща трябва да плати то! те нямали право да взимат от нас пари! В университета викат че трябва ние да си ги платим .... обеснихме какво са казали оттам и сега бавят много нещата все измислят нещо някаква причина да ходя следващата седмица така цял месец мина.... :? :cry:
много съм притеснена а имам основателна причина да се оправят! само дето нито ние може да платим нито те плащат ...... нз какво става

ptomoff
Site Admin
Мнения: 753
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 9:45 pm

Мнение от ptomoff » Вто Апр 06, 2010 1:13 pm

Плащаш за последните три месеца - януари, февруари и март и след няколко дни ще си с възстановени права. След това отиваш в НЗОК и пишеш жалба и описваш казуса. До месец трябва да имаш отговор.

Неврие
Мнения: 5
Регистриран на: Пон Апр 05, 2010 8:18 pm

Мнение от Неврие » Вто Апр 06, 2010 8:59 pm

искрено благодаря! :nenene:
извинявам се за предната тема ама нещо с клавиатурата съм направила !
сега чакам отговор от "най-престижния"университет на България,ако пак отложат вечееее... знам... опитах се да бъда любезна и търпелива ама то вече прекалиха-не сме балъци!
мерси пак ....всичко хубаво!

Отговори