Смяна на личния лекар - срокове и документи
-
- Site Admin
-
Здравноосигурен съм, а плащам всичко !
Личните лекари дават направления когато си искат и на когото си искат ! Срамота. Наложи ми се да си правя изследвания и да ходя на доктори, особено след изписаното "лечение" от некадърника д-р Христо Бинев.
И си плащам от джоба. За пълна кръвна картина, за урина, после и за стерилна урина, ехография, прегледи при специалисти. Не съм ползвал нито лев от здравните вноски, които години наред съм плащал. Как не ви е срам бе ?!
И си плащам от джоба. За пълна кръвна картина, за урина, после и за стерилна урина, ехография, прегледи при специалисти. Не съм ползвал нито лев от здравните вноски, които години наред съм плащал. Как не ви е срам бе ?!
-
Оплакване от д-р Кьордова,17 ДКЦ
Сутринта отидох на преглед при личната ми лекарка.зачаках от 7.15ч.,тъй като тя уж е от 7.30ч. Исках да съм първа ,но уви!Госпожата първо дойде в 8ч. и без въобще да се поинтересува от чакащите я вече доста хора седна да си пие кафето.След пова почнаха да влизат разни хора,който въобще не бяха от групата на чакащите отвън и настана луд купон.На мен накрая ми писна,тъй като бързах за работата и взех,че почуках.Отвориха ми и без въобще да ме погледнат ми заявиха да седна да изчакам.Аз обаче така се бях ядосала,че се развиках.Попитах ги защо закъсняват за работа и защо в кабинета влизат хора, на който не им е ред.На първия въпрос не получих отговор,а на втория ми казаха,че това били колеги и те са с предимство.Да ама това е всеки път при тази лекарка.Влизат общо взето само познати и направления се дават само на приятели.Накрая ми казаха,че съм била много нервна толкова рано сутринта и че проблема ми не бил важен.Искам само да кажа, че аз на лекар ходя само в краен случай,защото ми е писнало от тяхното пренебрежително отношение и искам когато ми се наложи да мога да получа помощ.[size=12][/size][color=black][/color][b][/b]
-
otnosno napravleniqta
Специалист може да бъде посетен само с издаден от личния лекар талон-направление. Това изключва възможността за безпричинно посещение на специалист.Защо тогава се заплаща потребителска такса?
Относно това ваше обяснение, добре с направление ама като има ограничение на направленията и личните лекари се опитват да бадат лекари за всичко защото са им кат направленията ...... това не е много добре защото се получава по зле те не са специалисти все пак....
Например детето ми имаше обрив ходихме до личната , тя каза че е от изпотяване изписа ни мазило , но обрижа не мина стана по голям отидохме пак каза алергия, изписа и притижоалергични капки,... и пак не мина ставаше по зле и по зле отидохме пак и накрая ни даде напражление за кожен и хоп КРАСТА ...когато отидохме в кожното се скараха че сме закаснели ...... ето едно размотаване един месец за това че тряба да чакам личната да ми даде направление .... а през това време детето се побарква от сарбежи.... и за какво си плашаме здравните осигоровки ...... това е нз нямам думи какво да кажа .....има и други примери които мога да кажа но този е наи пресния пак и да ги кажа в Балгария нищо няма да се промени като имаш пари отиваш на частно и не се занимаваш да се молиш за направления/............
Относно това ваше обяснение, добре с направление ама като има ограничение на направленията и личните лекари се опитват да бадат лекари за всичко защото са им кат направленията ...... това не е много добре защото се получава по зле те не са специалисти все пак....
Например детето ми имаше обрив ходихме до личната , тя каза че е от изпотяване изписа ни мазило , но обрижа не мина стана по голям отидохме пак каза алергия, изписа и притижоалергични капки,... и пак не мина ставаше по зле и по зле отидохме пак и накрая ни даде напражление за кожен и хоп КРАСТА ...когато отидохме в кожното се скараха че сме закаснели ...... ето едно размотаване един месец за това че тряба да чакам личната да ми даде направление .... а през това време детето се побарква от сарбежи.... и за какво си плашаме здравните осигоровки ...... това е нз нямам думи какво да кажа .....има и други примери които мога да кажа но този е наи пресния пак и да ги кажа в Балгария нищо няма да се промени като имаш пари отиваш на частно и не се занимаваш да се молиш за направления/............
-
От касата лъжат, че има достатъчно направления. Ситото при джипито е един вид регулатор, а потребителската такса друг. Потребителската такса представлява още и доплащане за услугата, поради недофинансиране на системата. Моля да не се бърка със заплащене на преглед. Прегледът струва доста повече от 2,40. Естествено вездесъщото джипи не е в състояние да знае и може всичко, но и не може всички да идат на специалист. То просто няма да стигнат специалистите. Възползвайте се от способностите на семейния си лекар и се договорете с него да ви прати на специалист, когато се изчерпат възможностите му.
-
да ние ходим при личния лекар ама в случая е трябвало да ни прати при специалист а не след месец вече когато много време мина и детето се побарка от сарбежи и не можеше да спи .... аз знам че касата е виновна ама да си оправят малко нещата с тез направления нали щяха да ги правят неограничен брои тои пак личния ще прецени дали е за специалист ама не само краини случаи....
-
Отказано изследване на дете !!!
Здравейте, дъщеря ми е на 4 и има от тоста време зачервена лигавица и болки след пишкане. Получихме направление за детски АГ, отидохме - становище : просто е чувствителна....отказа да всеме секрет за иследване, не даде и препоръки ( ако не броиме , чиста водичка и креме който казах че ползваме( прополисов ) )
Отидох на частено при гинеколог, каза че зачервяването не е нормално, взе секрет, даде и препоръки с какво да третираме лигавицата до излизане на секрета.
ВЛАГАЛИЩЕН СЕКРЕТ 1. Изолира се в ГОЛЯМО количество Enterococcus spp. 2. Изолира се в малко количество Escherichia coli. 3. Изолира се в малко количество Candida albicans. Микроскопски препарат за влагалищна чистота: липсват лактобацили, много епителни клетки и слуз, коки и бактерии (малко).
За мен специалиста детски гинеколог меко казано постъпи непрофесионално, дори и да е изчерапал лимита си, можеше да ми каже елате на еди каква си дата да вземем секрет...
Смятам за редно да подам оплакване спрямо първия лекар, какво да направя?
Отидох на частено при гинеколог, каза че зачервяването не е нормално, взе секрет, даде и препоръки с какво да третираме лигавицата до излизане на секрета.
ВЛАГАЛИЩЕН СЕКРЕТ 1. Изолира се в ГОЛЯМО количество Enterococcus spp. 2. Изолира се в малко количество Escherichia coli. 3. Изолира се в малко количество Candida albicans. Микроскопски препарат за влагалищна чистота: липсват лактобацили, много епителни клетки и слуз, коки и бактерии (малко).
За мен специалиста детски гинеколог меко казано постъпи непрофесионално, дори и да е изчерапал лимита си, можеше да ми каже елате на еди каква си дата да вземем секрет...
Смятам за редно да подам оплакване спрямо първия лекар, какво да направя?
-
искам да разбера къде мога да се оплача от личния лекар. в квартала в които живея има медицински център(по голямата част от пациентите са пенсионери) и там е моят личен лекар но когато и да имам нужда от мед.помощ (макар и рядко вече) в повечето случаи центъра е или затворен или лекар няма но сестрата е винаги там, последния път в които ми се наложи да използвам техните услуги отидох на преглед след обедната им почивка и с личния лекар се разминахме на вратата аз влизах а той си тръгваше и трябваше да чакам един час и половина докато лекаря реши да се върне прегледаме изписа ми рецепта и си тръгнах, точно след една седмица реших да отида пак на лекар за направление за ренген на белите дробове към 12:10 на обед но центъра беше затворен като обедната почивка е от 13:00 до 15:00 и от там направо в болницата и на частно направих си снимка и трябваше да се върна при личния лекар отидох при него към 17:30 но явно се бяха изморили от дългия работен ден и си тръгнали а работното време е до 18:00 и вече незнам какво да правя плащам си осигуровките и се надявам когато имам нужда от лекар той да е на работното си място а ако няма как да има друг които да го замести или да препращат някъде няма смисъл този здравен център да е отворен повече като няма дори и един доктор който да е редовно там
-
-
Направление без клинична пътека
Здравейте
Предстой ми планова пулс терапия.Но в направлението ми липсва номер на клинична пътека.
Ще имам ли проблем с приемането?
Благодаря ви предварително!
Предстой ми планова пулс терапия.Но в направлението ми липсва номер на клинична пътека.
Ще имам ли проблем с приемането?
Благодаря ви предварително!
-
в този мед. център преди обед има по един лекар и след обедната почивка идва друг лекар и по принцип когато и да отидеш все има лекар, сега не е така няма график да се съобразиш с него, да видиш кога кой лекар е на смяна няма такова нещо.
моят проблем се реши когато отидох в болницата и си платих за снимки, прегледи и т.н. и след това трябваше да посетя личния си лекар за някакво лечение и чаках мед сестрата да ми звънне че доктора е дошъл и се чудя трябваше ли тези 3-4 дни да си губя времето, да отсъствам от работа в издирване на лекар...
и когато няма възможност да дойде лекар някак си да пише да има някакво известие някаква информация а не да стоим и да чакаме и при въпроса "кога ще дойде лекаря..." и получаваш отговор "...не знам ако искаш остави телефон..."
моят проблем се реши когато отидох в болницата и си платих за снимки, прегледи и т.н. и след това трябваше да посетя личния си лекар за някакво лечение и чаках мед сестрата да ми звънне че доктора е дошъл и се чудя трябваше ли тези 3-4 дни да си губя времето, да отсъствам от работа в издирване на лекар...
и когато няма възможност да дойде лекар някак си да пише да има някакво известие някаква информация а не да стоим и да чакаме и при въпроса "кога ще дойде лекаря..." и получаваш отговор "...не знам ако искаш остави телефон..."
-
-
ТЕЛК-студент
Студент съм. Имам ТЕЛК - 80%. Получавам пенсия и пари за транспорт от около 10лв. Четох за някакъв вид социална оценка на базата на която се отпуска помощ (може да си направи социална оценка и според точките, които е успял да събере в тази оценка да получава определена сума всеки месец). Както и за някакви средства за интеграция.
Моля Ви, кажете какво ми се полага, защото никои не ми дава подобна информация (и евентуално къде и какви документи трябва да подам).
Благодаря предварително и се надявам да ми помогнете!
Моля Ви, кажете какво ми се полага, защото никои не ми дава подобна информация (и евентуално къде и какви документи трябва да подам).
Благодаря предварително и се надявам да ми помогнете!
-
Универсални ли са направленията?
Здравейте, искам да попитам направленията, които издават личните лекари за преглед при специалист, универсални ли са? Тоест мога ли да отида и да потърся направление за дерматолог, но в последствие да си променя решението и с това направление да отида при уролог?
Преди около месец ми беше излязъл някакъв обрив, който не минаваше вече трета седмица, затова отидох и си потърсих направление за дерматолог. Докато чаках обаче да минат събота и неделя забелязах че обрива е почнал да намалява, затова си дадох още няколко дена преди да отида при лекаря и обрива взе, че мина след около седмица.
Сега обаче искам да си направя преглед на простата и се чудех дали мога да ползвам същото направление, за да отида на уролог?
Благодаря предварително!
Преди около месец ми беше излязъл някакъв обрив, който не минаваше вече трета седмица, затова отидох и си потърсих направление за дерматолог. Докато чаках обаче да минат събота и неделя забелязах че обрива е почнал да намалява, затова си дадох още няколко дена преди да отида при лекаря и обрива взе, че мина след около седмица.
Сега обаче искам да си направя преглед на простата и се чудех дали мога да ползвам същото направление, за да отида на уролог?
Благодаря предварително!