Форуми на българските лекари
BgGP.net

Форуми на българските лекари
 
 ЧЗВЧЗВ   ТърсенеТърсене
 Дали връзка към форумитеРеференти     ВходВход   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Инфекциозна мононуклеоза - вече не знам какво да правя!

 
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форуми на българските лекари -> Имам проблем...
Автор Съобщение
Sigrina



Регистриран на: 26 Мар 2010
Мнения: 1
Местожителство: София

Пуснато на: Пет Мар 26, 2010 5:27 pm    Заглавие: Инфекциозна мононуклеоза - вече не знам какво да правя! Отговорете с цитат

Здравейте!
Имам нужда да бъда посъветвана от добър специалист, защото вече не знам какво да правя!
Почти на 20 години съм, висока съм 165 и страдам от наднормено тегло (ще го спомена само на лични).
През август месец миналата година ми беше поставена диагноза инфекциозна мононуклеоза. След направените изследвания се оказа, че не я карам за първи път. Един месец бях като залепена за леглото, със силно изразени симптоми на заболяването. Оправих се, но се оказа, че отслабналият ми имунитет е провокирал мононуклеозата и декември месец изкарах един курс с Изопринозин.
За съжаление обаче от понеделник тази седмица започнах да се чувствам зле. Усещам болки по ставите и сухожилията (най-вече гърба) и имам температура. Мислех си, че просто времето е лъжливо и съм настинала, но уви! Мононуклеозата е рецидивирала, само че този път само лимфните ми възли и областта зад ушите са много подути и ме болят, имам температура и усещам тежест в коремната област и далака. Други симптоми няма.
Знам какво представлява заболяването, как протича и т.н., но не знам какво да направя, за да го спра да рецидивира? Не спортувам активно, но ходя пеша поне 1 час на ден и ям зеленчуци. Пия Котешки нокът на GNC и въпреки всичко имунната ми система е слаба.
П.С. Когато бях на 6 години пак карах инфекциозна мононуклеоза.
П.С.2 Не знам дали това има значение, но попринцип всяка година много боледувах през зимите. Всеки един грип се усложняваше до ангина. През две седмици бях болна, докато когато бях на 12 ми извадиха и трите сливици. Заради ангините страдах от камерна екстрасистулия и пих бетаблокер 4 години. После гриповете започнаха да стават бронхити и бронхопневмонии и така до тази година, когато се ваксинирах с Ваксигрип. Да чукам на глава и на дърво, обаче нито веднъж не съм боледувала като изключим мононуклеозата разбира се!
Правени са ми тестове за алергии - имам само към плесен, мухъл и кандида. Живеех в къща, в която имаше мухъл и плесен и ме лекуваха с кортикостероиди, от които много напълнях. Както и да е, вече не ги пия и живея на друго място, където няма нито едно от горе упоменатите.
Правила съм си и имунологични изследвания, от които сега ще напиша резултатите само на нещата, които не са в норма, защото са адски много иначе:

Серумен комплемент по Манчини С3: 2.13 ( реф. гр. 0.50-2.00 )
Абсолютен брой на левкоцитна субпопулация
Лимфоцити: 4.093 ( реф. гр. 1.0-2.8 )
Общи Т клекти CD3+ : 2.687 ( реф. гр. 0.7-2.5 )
Т-супр цитотокс CD3+CD4+ : 1.248 ( реф. гр. 0.2-1.1 )
Общи B клетки CD19+ : 0.917 ( реф. гр. 0.1-0.7 )

Моноцити (CD14++CD16-) : 87.1 ( реф. гр. 45.2-73.3 )
Незрели дендритни клетки (CD86+) : 28.7 ( реф. гр. 13.3-27.0 )

Активирани Т - хелперни клетки (CD4+CD25+) : 9 ( реф. гр. 42.4-61.0 )

Ако някой може да ме посъветва моля да го направи... Sad



Пропуснах да спомена, че пия Роксистад от четвъртък и от вчера ми се появи обрив по цялото лице, днес вече имам и по врата и почти до раменете, спрях го и си самоназначих Ериус.
П.С. Възможно ли е при шарка да имам обрив само по лицето и врата? Защото не съм карала шарка като дете?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум Автор Отговори
Постоянно боледувам!! Дайте съвет какво да правя Имам проблем... Anonymous 1 Нед Апр 22, 2007 12:02 am
Дискомфорт в гърлото... Вече незнам какво да правя Имам проблем... 1nsens1bl3 0 Съб Ное 21, 2009 3:39 am
Това е диагнозата - моля ви, какво значи и какво да правя? Имам проблем... Lirex 1 Сря Юли 11, 2007 8:03 pm
Болка в главата когато правя секс Имам проблем... МИТКО_71 12 Съб Апр 04, 2009 12:18 am
Преждевременна еякулация, какво да правя? Имам проблем... Anonymous 2 Чет Май 03, 2007 11:24 am
какво да правя ? Имам проблем... Anonymous 5 Чет Юли 19, 2007 11:22 pm
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форуми на българските лекари -> Имам проблем... Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Посещавайки този сайт, вие се съгласявате той да използва бисквитки. Ако не сте съгласни, напуснете сайта и изтрийте бисквитките през настройките на вашия браузър.
Още информация. Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB